Koulut ovat siirtyneet koteihin

0

Koronaepidemian tuomat poikkeusolot ovat siirtäneet koulut koteihin. Maan hallitus jatkoi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Samalla hallitus varautui jatkamaan opetuksen poikkeusjärjestelyjä lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen niin vaatii.

Koulujen ja oppilaitosten etäopetus jatkuu aina toukokuun puoleen väliin saakka. Kunnat ovat jo ennakoineen etäopetuksen jatkuvan ja niin myös Uusikaupunki. Kouluissa järjestetään edelleen lähiopetusta sitä tarvitseville perusopetuksen 1.-3. luokkien oppilaille, erityisen tuen päätöksen saaneille sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille. Perusopetukseen ovat nyt myös oikeutettuja valmistavan opetuksen oppilaat. Valmistava opetus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille, joilla ei ole vielä riittävää kielitaitoa osallistuakseen perusopetukseen.

Uudessakaupungissa opetus keskitetään edelleen Hakametsän ja Kalannin kouluihin. Lähiopetukseen on nyt Uudessakaupungissa ilmoitettu 23 oppilasta.

Etäopetuksessa on myös lapsia, jotka tarvitsevat nyt entistä enemmän tukea oppimiseen. Uudessakaupungissa on heidän tukemiseksi luotu järjestelmä ja siinä ovat tärkeässä roolissa koulunkäyntiavustajat, jotka ovat tiivisti yhteydessä tukea tarvitseviin oppilaisiin.