Nakit ja mutsi -bloggaaja on mukana #virtuaalivapun järjestämisessä

0
Sappisen perhe kutsuu viettämään virtuaalivappua, joka vietetään aattoiltana. Kuvassa mukana Eemeli, Elsa, Päivi ja Juha Sappinen. Kuvan otti perheen esikoinen Vilma Sappinen.

Uusikaupunkilainen Päivi Sappinen on yksi valtakunnalliseen virtuaalivapun ohjelman järjestäjistä.

Sisäministeriön ja poliisin #virtuaalivappu-kampanja kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Sappinen sai kutsun vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneelta Ping Helsingiltä. Yritys on valtioneuvoston yhteistyökumppani koronaan liittyvässä sosiaalisen median viestinnässä, joka tukee somevaikuttajia koronatiedon välittämisessä.

– Pingistä soitettiin ja kysyttiin, kiinnostaako minua olla mukana tässä vappukampanjassa. Totta kai lähdin mukaan, hän kertoo.

Suositun Nakit ja mutsi -bloginsa ansiosta valtakunnallisesti tunnettu bloggaaja aikoo tarjota olohuonepiknikillään rentoa tunnelmaa.

Simalasien kilistelyn lomassa katsojat voivat kuunnella bloggaajan nostalgisia nuoruusmuistoja. Äskettäin arkistojen kätköistä löytyneet vanhat päiväkirjat ovat tuottaneet Sappiselle suurta hupia, ja hän arvelee, että monelle muullekin ne saattavat avata jo unohtuneita teinivuosien suuria tunteita.

– Päiväkirjat ovat jatkokertomus siitä, kehen kulloinkin oli rakastunut. Olin jo unohtanut, miten tulisesti ja täysillä silloin noita tunteita kävi läpi, kolmen lapsen äiti naurahtaa.

Päiväkirjalive-lähetykset hän aloitti Instagramissa koronakriisin alkuvaiheessa.

– Ajattelin, että niiden kautta voin välittää jotakin hauskaa tähän vaikeaan aikaan. Seuraajia on ollut ympäri Suomen ja mukana on ollut parhaimmillaan 400–500 osallistujaa.

Virtuaalista livelähetystä voi seurata, miten itse parhaaksi näkee. Jos ei halua olla koko ajan mukana, voi tulla ja mennä mielensä mukaan.

Ohjelman järjestäjälle voi lähettää lähetyksen aikana viestejä ja kommentteja, mutta se ei ole pakollista.

Muutakin ohjelmaa, kuten uusikaupunkilaisen Kädettömien isät -yhtyeen musisointia, on livelähetyksessä tarjolla. Bändissä ovat mukana bloggaajan mies Juha Sappinen sekä Ville Laaksonen ja Sami Kunvik.

Yhteisöllisyys on Sappisen elämässä tärkeällä sijalla. Hän tekee työkseen sisältöjä erilaisiin medioihin ja on mukana tapahtumien tuottamisessa.

Vapun perinteisiin perheellä on jo kymmenkunta vuotta kuulunut vappupiknik Myllymäellä. Tapahtuma sai alkunsa Sappisten ja heidän ystäväperheidensä ideasta.

Korona-aika on mullistanut Sappisen perheenkin arjen. Harrastusten tilalle on tullut kotoilua perheen kesken.

– Nyt ehtii lukea kirjoja ja katsella sarjoja, joihin ei ole ennen aika riittänyt. Ja onneksi nyt on kevät, eikä pimeä marraskuu, Päivi Sappinen sanoo.

Perheen olohuonepiknikin eväät ovat samoja kuin aina: Juhan tekemää simaa, Päivin munkkeja ja legendaarisia coctail-tikkuja. Entäs sitten ne nakit?

– Juu kyllä niitäkin on siellä coctail-tikuissa, Päivi kertoo.

Simalaseja Päivi kilisteli tänä vuonna etukäteen jo viime sunnuntaina muiden #virtuaalivapun järjestämisessä mukana olleiden kanssa. Videotapaamisessa oli mukana myös sisäministeri Maria Ohisalo .

Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi.

Keikka Sappisten olohuoneesta livenä Nakit ja mutsin Instagramissa alkaa 30.4. klo 20.30. Livelähetykset ovat katsottavissa vielä vuorokausi niiden päättymisen jälkeen.