Yt-neuvotteluilla puolen miljoonan henkilöstösäästöt Uudessakaupungissa

0
Koronan aiheuttamien muutosten takia myös Uudenkaupungin kaupungin työntekijöitä lomautetaan.

Uudenkaupungin kaupunki on käynyt yt-neuvotteluita, jotka koskivat koronaviruspandemian aiheuttamia muutoksia työntekijöiden työmäärään. Neuvotteluissa käytiin läpi etätöiden ja korvaavien töiden vaihtoehtoja sekä erilaisia lomautusvaihtoehtoja. Neuvottelut koskivat kaupungin kaikkia yksiköitä ja toimintoja. Yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona.

Päätöksiä yt-neuvotteluiden tarkemmasta sisällöstä on odotettavissa maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa.

Hallitukselle esitetään, että kaupungissa toteutetaan kuluvan kevään ja tulevan kesän aikana määräaikaiset, enintään 90 päivää kestävät, lomautukset. Ne koskevat kaikkia niitä työntekijöitä ja viranhaltijoita, jotka ovat poikkeusolojen aiheuttamien vaikutusten takia estyneitä tekemään työtään, etätyötä tai korvaavaa työtä.

Lomautukset koskevat yhteensä enintään 80 henkeä. Alustava arvio määräaikaisten lomautusten säästövaikutuksista on noin 300 000 euroa. Lisäksi säästöjä syntyy arvioiden mukaan maalis–elokuun ajalta toteutuvista palkattomista vapaista, täyttämättömistä tehtävistä sekä sijaisten käytön vähentymisestä. Arvio muista henkilöstömenoihin koostuvista säästöistä on noin 200 000 euroa.

Kaupunginhallitukselle esitetään myös, että käytyjen yt-neuvotteluiden perusteella voidaan tarvittaessa myöhemmin päättää vielä muistakin vuoden 2020 aikana toteutettavista lomautuksista.