Uusikaupunki soittaa huhtikuun aikana kaikille yli 80-vuotiaille

0
Uudenkaupungin vanhuspalveluiden työntekijät soittavat tässä kuussa yli 80-vuotiaille uusikaupunkilaisille ja kyselevät palveluntarvetta ja vointia.

Uudenkaupungin vanhuspalvelut soittavat huhtikuun aikana jokaiselle 80 vuotta täyttäneelle kaupunkilaiselle, joka asuu omassa kodissaan, eikä ole säännöllisen kotihoidon asiakas. Ikäihmisen vointia kyselee Uudenkaupungin vanhuspalveluiden työntekijä.

– Haluamme puhelun avulla varmistaa, että jokainen vanhus saa poikkeusoloissa tarvitsemansa avun. Aloitamme soittokierroksen 80 vuotta jo täyttäneistä, mutta tulemme myöhemmin kontaktoimaan järjestyksessä myös kaikki muut yli 70-vuotiaat. Mikäli avuntarve on akuutti, ei kuitenkaan kannata jäädä odottamaan yhteydenottoa, vaan soittaa neuvontapuhelimen numeroon, Uudenkaupungin vanhustyön johtaja Kirsi Routi-Pitkänen kertoo.

Ikäihmiset voivat soittaa kaupungin neuvontapuhelimeen arkisin klo 9–15. Puhelimessa neuvotaan asiointiavun suhteen tai ohjeistetaan poikkeustilanteessa toimimiseen. Ikäihmisten neuvontapuhelimen numero on 044 351 5370.