Autotehtaan tuotanto käynnistyi

0
Valmet Automotiven tuotanto käynnistyi maanantaina.

Valmet Automotiven tuotanto Uudessakaupungissa käynnistyi eilen maanantaina. Autojen valmistuksessa painotetaan nyt erityisesti henkilöstön turvallisuutta ja korona-varotoimiin on panostettu.

– Valmet Automotiven tuotantokatkos jäi melko lyhyeksi, mikä vahvistaa näkymiämme tälle vuodelle. Tuotannon käynnistyessä panostamme erityisesti työympäristön turvallisuuteen. Ratkaisumme ovat autoteollisuuden yleisen linjan mukaisia tai sitä korkeammalla tasolla, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus .

Autotehtaan tuotanto keskeytettiin huhtikuun 3. päivä, sillä koronavirus heijastui autoteollisuuteen komponenttien puutteena ja aiheutti teollisuudelle tuotannon keskeytyksiä sekä lomautuksia. Viime viikkoina autoteollisuuden alihankkijat ovat jälleen alkaneet toimittamaan komponentteja ja Valmet Automotive on voinut varmistaa osien saatavuuden kaikille tehtailleen.

Uudenkaupungin autotehdas ja Salon akkutehdas käynnistävät tuotantonsa yhdellä vuorolla. Yhtiön tavoitteena on kuitenkin nostaa työvuoroja ja tuotantomääriä nopealla aikataululla. Yhtiön suunnitelmissa on, että autotehtaalla kesä- ja heinäkuussa tuotanto pyörii kahdessa työvuorossa ja elokuussa tehtaalla palataan kolmeen työvuoroon viidessä päivässä.

Autotehtaalla on nyt tuotannon käynnistyessä kiinnitetty erityistä huomiota toimenpiteisiin ja ohjeistuksiin, joilla luodaan turvallinen työympäristö. Tehtaalla painotetaan nyt turvavälejä, kasvosuojaimen käyttöpakkoa, siivouksen lisäämistä, pakollista koronaan liittyvää koulutusta sekä mahdollisuutta koronatesteihin.