Huhtikuun työttömyysaste Uudessakaupungissa yli 30 prosenttia

0
Valmet Automotiven tuotantoon ohjautuu nyt lomautusten pääosin päätyttyä kahta Mercedes-Benzin hybridimallia, jotka ovat GLC 300e- ja uutena A 250e. Kolmantena mallina nopealla aikataululla mukaan tulee GLC-malliston hybriditarjontaa laajentava GLC 300de, jossa sähkömoottorin parina on dieselmoottori. ARKISTOKUVA

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 37 300 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta koronakriisin myötä se nyt kasvoi 12 800 henkilöllä. Viime vuoden huhtikuusta työttömien määrä yli kaksinkertaistui eli työttömiä oli 19 200 henkilöä.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 16,3 prosenttia eli 8,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa. Koko maan työttömyysaste oli 16,5 prosenttia.

Varsinais-Suomen seutukunnista työttömyyden kasvu oli voimakkainta Vakka-Suomessa autotehtaan määräaikaisten lomautusten takia. Vakka-Suomessa työttömyysaste oli 23,1 prosenttia ja Uudessakaupungissa 30,1 prosenttia.

Lomautettujen määrä kuitenkin tyrehtyi ja huhtikuun loppupuolella osa lomautuksista oli päättynyt. Harva lomautus muuttui työttömyydeksi, vaan työntekijät palasivat töihinsä.

Uudessakaupungissa oli huhtikuussa 2 238 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja oli 1 718. Uudessakaupungissa oli huhtikuussa avoimia työpaikkoja 223.

Tiedot selviävät Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston keskiviikkona julkaisemista tilastoista.