Kettulive ilahduttaa kaupungin Youtube-kanavalla toukokuun ajan

0

Heräilevää luontoa ja metsäneläimiä voi kurkistella nyt myös Uudenkaupungin kaupungin Youtube-kanavan kautta. WWF:n tuottamat luontolivet saivat alkuviikosta kaverikseen paikallisen kettuliven, jota seuraamalla voi päästä kurkistamaan pesänrakennuspuuhissa olevan kettuperheen elämään.

Kaupungin tietohallinnon TVT-suunnittelija Janne Kari sai vinkin erään kaupunkilaisen pihapiirissä pesivästä ketusta.

– Sen sijaan, että olisin lähtenyt kyttäilemään, saanko napattua kettuja valokuviin, päätettiin kokeilla tällaista striimausta. Erilaiset norppa- ja kotkalivet ovat olleet suosittuja, joten ajateltiin, että miksi ei kokeiltaisi vastaavaa täälläkin. Kun saatiin vielä elinkeinopalvelut innostumaan mukaan, päästiin Virtasen Janin kanssa toteuttamaan kokeilua, Kari kertoo.

Kettulive seuraa kettupesueen puuhia kaupungin Youtube-kanavalla alustavan suunnitelman mukaan toukokuun ajan. Takuuta kettujen näkemisestä ei ole, mutta pesäpuuhia voi hyvinkin bongata, jos paikalle osuu oikeaan aikaan.

Janne Kari kertoo, että positiivista palautetta on sosiaalisen median kautta tullut heti alkupäivinä runsaasti. Aktiivisimmat tietoteknisesti edistyneet seuraajat ovat myös toimineet palvelun testaajina ja antaneet parannusehdotuksia.

– Suosittu tämä on ollut, vaikka vielä kettuja ei olekaan kuvissa vilahtanut. Parissa päivässä katselukertoja kertyi jo yli 1100, Kari mainitsee.

Kari uskoo, että onnistuneen kokeilun myötä vastaavia livestriimauksia on mahdollista toteuttaa matalalla kynnyksellä jatkossakin.

Kettulive on nähtävissä Uusikaupunki – City of Uusikaupunki -kanavalla, osoitteessa youtube.com.

Päivi Sappinen

Juttuun lisätty kettuliven katseluikkuna 25.5.