Sihy-hankkeesta neljä valitusta

0
Pohitullinmäelle rakennettavasta sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta on tähän mennessä jätetty Turun hallinto-oikeuteen neljä valitusta.

Turun hallinto-oikeuteen oli maanantaihin puoleen päivään mennessä jätetty neljä sivistys- ja hyvinvointihankkeeseen liittyvää valitusta.

Valitukset liittyvät Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston huhtikuun 20. päivän kokoukseen, jossa käsiteltiin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen elinkaarihankkeen hankintapäätöstä sekä sihy-keskuksen alueen asemakaavamuutosta.

Hankintapäätöksestä oli eiliseen mennessä jätetty kaksi valitusta. Niiden takana olivat Ari Saastamoinen ja Seppo Sjöblom.

Alueen asemakaavamuutoksesta oli siitäkin jätetty kaksi valitusta. Toisen valituksen allekirjoittajana on Seppo Sjöblom ja useamman henkilön yhteisen valituksen allekirjoittajina Seppo Lohtaja, Sirkka-Liisa Virtanen-Lohtaja ja Jorma Laivoranta.

Valituksissa vaaditaan kaavapäätöksen kumoamista, hylkäämistä tai asian palauttamista uuteen valmisteluun, jotta puutteet saadaan korjattua. Valituksissa todetaan myös, että uudisrakentaminen tuhoaisi alueen nykyistä rakennus- ja kulttuuriperintöä, koska uuden koulukeskuksen tieltä puretaan kolme rakennusta. Valituksissa lukee myös, että päätös olisi syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja olisi siten monissa kohdin vastoin lakia.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa. Jos rakentaminen alkaa aikataulussa, kokonaisuus valmistuisi loppuvuodesta 2023.