Tässä se on – tuleva sivistys- ja hyvinvointikeskus

0
Sivistys- ja hyvinvointikeskus on yksi kokonaisuus. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy
Katunäkymä Rauhankadulta. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy.

Uudenkaupungin historian mittavimmassa, nyt käynnistyvässä hankkeessa eli uudessa sivistys- ja hyvinvointikeskuksessa uudistetaan kaupungin julkisten palvelujen tuottamisen mallia.

Kaupunkiverstas avautuu moneen tasoon. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy

Rakennuskompleksissa luodaan uusikaupunkilaisille helposti tavoitettavia ja monipuolisia palveluja aivan kaupungin keskustan tuntumaan.

Keskukseen tulee mm. uimahalli. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy

Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto valitsi sivistys- ja hyvinvointikeskuksen elinkaarihankkeen urakoitsijaksi ja palvelutuottajaksi SRV Rakennus Oy:n. Hankkeen sopimus pyritään allekirjoittamaan lähiaikoina. Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit von Boehm-Renell Oy. Hankkeen kuvat julkistettiin eilen keskiviikkona.

Hallien pääsisäänkäynti. Kuva: SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Boehm Renell Oy

Sivistys- ja hyvinvointikeskus on yksi toiminnallinen kokonaisuus ja yksi rakennus. Sen rakentaminen alkaa ensi vuoden alkupuolella ja rakennus valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Hallien yhteyteen tulee myös kahvila. Kuva SRV Rakennus Oy ja arkkitehdit von Booehm Renell Oy.

Nyt kesällä ja syksyllä Tilaajan eli Uudenkaupungin kaupungin edustajat suunnittelevat yhteistyöss palveluntuottajan SRV Rakennus Oy:n kanssa tarkemmin toimintoja ja tiloja.

Aiheesta lisää torstain ja lauantain Uudenkaupungin Sanomissa.