Uimahalliin pääsevät kesäkuussa vain uimakoululaiset

0
Uimakoululaiset pääsevät uimahalliin jo kesäkuussa, muut joutuvat odottamaan elokuulle. Arkistokuva.

Sisäliikuntapaikat avaavat ovensa valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti 1.6. alkaen. Kalannin ja Lokalahden kuntosalit ovat taas käytössä kesäkuun alusta lähtien, mutta uimahalliin pääsevät kesäkuussa vain uimakoululaiset.

– Uudenkaupungin uimahallin altaat on tyhjennetty sulun alettua maaliskuussa ja kevään aikana on tehty huoltotöitä, joita yleensä hoidetaan kesätauon aikana. Uimahallin normaali kesätauko alkaisi 17.6., joten uimahallia ei avata yleisölle näin lyhyeksi aikaa. Kesän tulessa myös kävijämäärät tippuvat niin radikaalisti, ettei ole järkevää avata uimahallia täydellä kapasiteetilla, kertoo liikuntapalvelujen vastaava Heidi Vuori .

Kesäkuun alussa järjestetään kuitenkin pienryhmissä lasten alkeisuimakouluja, joita varten otetaan käyttöön lasten opetusallas. Vuori kertoo, että lähes kaikki ryhmät ovat jo täynnä.

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Ryhmien osallistujamäärät on kuitenkin rajattu tavallista pienemmiksi ja tarpeettomia kohtaamisia vältetään.

Uimahallin kahvio ei ole asiakkaiden käytössä kesäkuussa.

Uudenkaupungin liikuntapalveluista todetaan, että liikkumattomuus on riski yksilön terveydelle ja vesiliikunta on osalle ainut sopiva liikuntamuoto. Siksi uimahalli avataan kesätauon jälkeen poikkeuksellisesti jo 3. elokuuta rajoitetuin aukioloin.

Elokuun aikana järjestetään lasten uimakouluja, vesiliikuntaryhmiä, aikuisten uinnin tekniikkakursseja, kuntosalin ABC-kursseja sekä mahdollisesti myös muuta toiminta.

Normaaleihin aikatauluihin palataan 31.8. alkaen.

Kalannin ja Lokalahden kuntosalit ovat taas asiakkaiden käytettävissä 1.6. alkaen. Lokalahden kuntosali oli jo aiemmin suljettu remontin vuoksi.

– Kalannin kuntosalin asiakkaille hyvitetään se, mitä on sulkuaika vienyt, Vuori kertoo.

Koronapandemian aikana salien hygieniaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota, mutta paikalle ei kuitenkaan palkata ketään valvomaan, että ihmiset noudattavat ohjeita.

– Luotamme siihen, että ihmiset ovat vastuullisia ja huomioivat ohjeet, Vuori sanoo.

Kuntosaleihin tuodaan puhdistusvälineitä, joilla asiakkaat voivat itse pitää huolta laitteista.

Sisäliikuntavuoroja voi myös hakea kesälle. Vuoroja on varattavissa Pohitullin, Haapaniemen, Hakametsän ja Kalannin liikuntasaleihin.

Liikuntapalvelut seuraa tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi.

– Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi, Vuori sanoo.