Uudessakaupungissa uusi koronatartunta

0

Uudessakaupungissa on todettu sunnuntaina yksi uusi koronatartunta. Tartunnan saaneita on nyt kaupungissa yhteensä 8.

Viime viikon lopussa Uudessakaupungissa todettiin päiväkoti-ikäisellä lapsella covid-19 -tartunta. Tartunnan saaneen lapsen koko ryhmä ja kaksi aikuista Lokalahden päiväkodissa asetettiin heti karanteeniin. Lisäksi kaupungissa todennettiin kaksi muuta uutta tartuntatapausta. Perjantaina koronatapauksia oli siis Uudessakaupungissa yhteensä 7.

Varsinais-Suomen uudet tartunnat sijoittuvat Uudenkaupungin lisäksi Turkuun ja Maskuun. Näissä paikkakunnissa on jokaisessa yksi uusi todennettu sairastuminen. Tiedot perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina julkaisemiin lukuihin.

Turussa koronaan sairastuneita on todettu yhteensä 173. Osa tartunnan saaneista on jo parantunut. Maskussa sairastuneiden kokonaismäärä nousi nyt 9:ään.

Laitilassa koronaan sairastuneiden määrä on pysynyt pitkään samalla tasolla. Laitilassa kaikkiaan 9 henkilöä on saanut taudin. Mynämäessä sairastuneiden yhteismäärä on 5.

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa on todettu yhteensä 341 koronatartuntaa, kertoo sairaanhoitopiiri. Sairaanhoitopiirin luvut päivittyvät THL:n tietoihin pienellä viiveellä. Viime keskiviikon jälkeen uusia tartuntoja on todennettu Varsinais-Suomessa 12.

Koko Suomessa tartunnan saaneita tuli eilen 20 lisää. Kokonaismäärä on 6 599.

Varsinais-Suomessa on tehty maanantaihin mennessä 10 737 koronatestiä, kertoo THL. Maakunnassa testejä on tehty reilulle 2 200 henkilölle jokaista 100 000 asukasta kohti.

Uudellamaalla testimäärä on noussut yli 80 000:n. Uudellamaalla testejä on tehty myös suhteessa paljon enemmän, 7 760 jokaista 100 000 asukasta kohti.

Pirkanmaalla testejä on tehty 6 000 enemmän kuin Varsinais-Suomessa. Suhdeluku on 3 227 testattua jokaista 100 000 asukasta kohti.