Uusikaupunki herätti nuorten kiinnostuksen

0

Elektroninen urheilu on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Uusikaupunki järjestää historiansa toisen Counter Strike e-urheiluturnauksen ja se toteutetaan yhteistyössä Assemblyn kanssa touko-kesäkuussa. Turnaus herätti nuorten kiinnostuksen ja kaikki sen 256 kahden päivän karsintapaikkaa varattiin täyteen vajaassa kahdessa viikossa.

Kun kaikissa joukkueissa on vähintään viisi pelaajaa, on molemmissa karsinnoissa yli 600 osallistujaa. Karsinnoista etenee kolme joukkuetta kesäkuun 6. päivänä pelattavaan varsinaiseen turnaukseen. Turnauksen voitosta on kutsuttu kamppailemaan myös edellisen Uki Striken voittajajoukkue, uusikaupunkilainen Babypower.

Turnaus oli alun perin tarkoitus järjestää Uudenkaupungin jäähallissa, mutta koronaepidemian vuoksi se pelataan nyt verkossa. Varsinainen turnaus striimataan 6.6. kaupungin YouTube ja Assemblyn Twitch -kanaville. Vaikka verkossa käyty turnaus yllätti suosiollaan järjestäjät ja keräsi nopeasti osallistujansa, on ensi kerralla tavoitteena järjestää turnaus Uudessakaupungissa.

Uusikaupunki saa turnauksen järjestämisen myötä myös valtakunnallista huomiota sen lisäksi, että tavoittaa nuoria heitä kiinnostavalla tavalla.