Uusikaupunkilainen AluSteel myydään teräspalveluyhtiö Feonille

0

Suomalainen teräspalveluyhtiö Feon on ostanut Uudessakaupungissa toimivan AluSteelin. Toimitusjohtaja Petri Kalliokoski arvioi, että kauppa piristää suomalaista terästukkuliiketoimintaa, joka kamppailee ylitarjonnan ja koronakriisin synkentämien talousnäkymien kanssa.

Feon Oy on suomalaisen Onvest Oy:n omistama terästukkuyritys. Yhtiöiden yhteenlasketun liikevaihdon uskotaan kasvavan yli sadan miljoonan euron. AluSteel on erikoistunut teräslevyjen tukkukauppaan ja esikäsittelypalveluihin.

Kalliokosken mukaan Feonin tavoitteena on kasvaa yhdeksi Suomen johtavimmista teräspalvelualan yrityksistä. Hän kertoo, että AluSteelin tuotteet ja palvelut täydentävät Feonin nykyistä valikoimaa.

– Olemme hyvä yhdistelmä, koska meillä ei ole päällekkäisiä tuotteita. Kaupan myötä pystymme palvelemaan molempien yritysten asiakkaita eli rakennusalan yrityksiä sekä kone- ja laitevalmistajia nykyistä laajemmin, kertoo Kalliokoski.

AluSteelille kauppa takaa mahdollisuuden kehittää toimintaansa myös tulevaisuudessa.

– Feon ja sen taustalla oleva suomalainen, vakavarainen perheyritys Onvest ovat hyviä omistajia. Tämä kauppa takaa meille edellytykset kehittää toimintaamme. Se mahdollistaa myös nykyistä laajemman myyntiverkoston, sanoo AluSteelin toimitusjohtaja Pekka Putro .

Perinteisellä teräsalalla esimerkiksi verkkokauppa ei ole kovin yleistä, mutta Kalliokosken mukaan alan digitalisoitumisessa on nähty merkittäviä kehitysaskelia viimeisen vuoden aikana. Samoin koronakriisi tuo muutoksia kaupankäyntiin.

– Ala ei ole juurikaan muuttunut viime vuosina ja nyt kaikki kaupankäynti tapahtuukin etänä. Feon on ollut tuomassa verkkokauppaa alalle ja panostanut siihen voimakkaasti jo viime vuodet. Hyödyt näkyvät nyt, Kalliokoski sanoo.

Kalliokosken mukaan uudet yritysostot ovat mahdollisia myös tulevina vuosina.

– AluSteelin ostaminen on ensimmäinen askel strategiamme toteuttamisessa, Kalliokoski sanoo.

Kaupasta sovittiin 30.4. ja se astui voimaan 1.5. alkaen. Kaupan myötä AluSteelin toiminta jatkuu ennallaan Feonin tytäryhtiönä. Nykyinen henkilöstö jatkaa työskentelyä osana Feon-konsernia.