Vihdoinkin pääsee lukemaan

0
Varattuja aineistoja voi noutaa arkisin klo 13-18 torille pysäköidyltä kirjastoautolta sekä Kalannin kirjastosta. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostitse.

Lukutoukkien arki helpottui viimein eilen, kun kirjaston lainaustoiminta käynnistyi parin kuukauden tauon jälkeen. Kirjastojen lukusalit ja oleskelutilat pysyvät suljettuina edelleen, mutta varattuja lainoja voi noutaa hallituksen päätöksen mukaisesti.

Lainaustoiminta käynnistyi maanantaina sekä Kalannin kirjastossa että Uudenkaupungin torilla päivystävässä kirjastoautossa.

Pääkirjasto on muutosta johtuen suljettuna, mutta asiakkaat, jotka ovat merkinneet varaustensa noutopaikaksi pääkirjaston, voivat noutaa lainansa kirjastoautosta. Molemmat lainauspisteet ovat avoinna arkisin klo 13-18.

Sinikka Lakso kiiruhti kirjastoauton lainajonoon ensimmäisten joukossa. Autossa odotti neljä varausta.

– Vihdoinkin pääsee lainaamaan. Ehdin silloin ennen sulkuja kyllä hakea lainoja, mutta nyt kun tämä tilanne kesti näin kauan, olen melkein lukenut jo tyttärenkin kaikki kirjahyllyt läpi, hän nauraa.

Lakso arvioi, että kuluneiden eristysviikkojen aikana niteitä on tullut luettua toistakymmentä. Parhaiten uppoavat dekkarit.

– Tykkään erityisesti ruotsalaisista dekkareista, ja luen ne mielelläni ruotsiksi. Kieli on aina hiukan erilaista alkuperäiskielellä ja ruotsinkieliset lainat saa myös nopeammin. Tämä Vaski-kirjasto on hyvä, kun varaukset saa ihan parissa päivässä, vaikka tässä kotikirjastossa ei kyseistä kirjaa olisikaan.

Myös Leena Anto piipahti kirjastoautolla hakemassa varaamiaan nuotteja. Pianonsoittoa musiikkiopistossa opettava Anto oli tyytyväinen lainaustoiminnan käynnistymisestä.

– Vaski-kirjaston valikoima rikastuttaa musiikkiopiston nuottitarjontaa ja soitonopettajan mahdollisuuksia tarjota oppilaita kiinnostavaa musiikkia. Tämä lainaaminen kirjastoautosta on näppärästi keksitty ja oikein hyvä ajatus. Mukavaa, ettei tarvitse odottaa pitkälle kesään, että pääsee lainaamaan, hän kiitteli.

Sekä torin kirjastoauto että Kalannin kirjasto palvelevat toukokuun loppuun saakka ainoastaan ennakkoon varattujen lainojen noutopaikkana. Varauksia voi tehdä verkkokirjastossa, tai ottamalla kirjastoon yhteyttä sähköpostitse tai soittamalla.