Aurahovin senioritalo valmistuu Ketunkalliolle joulukuuksi

0
Aurahovin Uudenkaupungin senioritaloon on tulossa 44 asuinpaikkaa neljään eri kerrokseen.

Ketunkalliolle Levysepänkadun varteen valmistuu joulukuuksi nelikerroksinen Aurahovi Oy:n senioritalo. Rakentaminen on jo pitkällä.

– Rakentaminen on edennyt suunnitellusti, eikä korona ole ainakaan vielä vaikuttanut toimintamme käynnistymiseen, Aurahovi Oy:n toimitusjohtaja Tomas Grönroos kertoo.

Senioritalon omistaa Arttuasunnot Oy ja talon vuokraa Aurahovi Oy. Senioritalon asukkaat vuokraavat asuntonsa Aurahovilta. Taloon tulee 44 vuokra-asuntoa ja asunnot ovat kooltaan 30–45 neliötä. Asumismuoto on kotona asumisen ja palveluasumisen välimaastossa.

– Emme tuota ympärivuorokautisia hoivakotipalveluita, vaan vuokraamme senioreille oikeita kerrostaloasuntoja, ja tuotamme senioreiden tarvitsemia tuki- ja hoivapalveluita. Senioriasunnot on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo jonkin verran avun ja tuen tarvetta. Vähimmillään avun tarve liittyy esimerkiksi siivoamiseen, ruoanlaittoon tai pyykkäämiseen, Grönroos lisää.

Aurahovin Uudenkaupungin seniorikotiin on jo valittu oma johtaja. Grönroos kertoo julkistavansa hänen nimensä myöhemmin, mutta paljastaa sen verran, että kyseessä on uusikaupunkilainen henkilö.

– Hoitajien ja muiden työntekijöiden rekrytointi käynnistyy syksyllä. Haemme 10–20 työntekijää. Vaikka paikat eivät ole vielä haettavissa, niin työpaikoista on jo tullut jonkun verran kyselyitä ja siitä täytyy olla kiitollinen, Grönroos sanoo.

Myös Aurahovin Uudenkaupungin senioriasunnoista on Grönroosin mukaan tullut jo tasaiseen tahtiin kyselyitä ja asunnot ovat nyt haettavissa. Asunnot ovat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen rahoittamia.

Asumiseen ja Aurahovin tarjoamiin hoito- ja tukipalveluihin voi käyttää esimerkiksi kunnan tarjoamaa palveluseteliä.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee asukkaiden yhteisiä tiloja, kuten ruokala, saunaosasto ja kuntosali sekä terassi. Toimintaa ja tiloja esitellään lisää Uudenkaupungin torilla elokuun ensimmäisenä päivänä.

– Olemme silloin lauantaina mukana kulttuurihenkisessä Tul toril -tapahtumassa ja kerromme tulevasta senioritalosta lisää, Grönroos lupaa.

Grönroosilla on näkemys siitä, että kaupungissa olisi pitkäaikaista tarvetta Aurahovin tarjoamalle asumismuodolle. Vastaavaa ei kaupungissa ainakaan vielä ole.

– Aloitamme toiminnan heti, kun talo valmistuu, hän lisää.

Aurahovi senioripalvelut on avaamassa vastaavia senioritaloja myös Lietoon ja Huittisiin. Liedon talo valmistuu syyskuussa ja Huittinen lokakuussa.

– Ensi syksy on meille näytön paikka, koska avaamme kolme isoa kohdetta lyhyellä aikavälillä, Grönroos toteaa.