Isokarin majakan kunnostustyöt käyntiin

0
Isokarin majakan kunnostustyöt käynnistyivät kesäkuun puolessa välissä. Urakan arvioitu kesto on kolme kuukautta.

Isokarin majakan kunnostustyöt ovat käynnistyneet. Majakka kunnostetaan tänä kesänä sekä sisä- että ulkopuolelta. Väylävirasto kilpailutti majakan urakoitsijan huhtikuussa ja tarjouskilpailun perusteena oli halvin hinta.

– Urakkakilpailun voitti espoolainen Oteran Oy ja urakkahinnaksi tuli 394 900 euroa, Väyläviraston projektipäällikkö Olli Lehtinen kertoo.

Majakasta kunnostetaan esimerkiksi julkisivua, lyhtykojua, ikkunoita, sisätasannetta ja vesikattoa. Urakkaan kuuluu myös päivystyshuoneen pinnat sekä ukkosenjohdattimet.

Urakan hintaa nostaa yhä käytössä olevan majakan sijainti saaressa sekä se, että majakan pinnoituksen poispiikkaus tehdään huputettuna asbestipurkutyönä.

– Tällä hetkellä majakan ympärillä alkaa olla jo rakennustelineet pystyssä ja remontointi voi alkaa, Lehtinen kuvailee.

Isokarin majakan kunnostustöiden kesto on arviolta kolme kuukautta. Työn on oltava Lehtisen mukaan täysin valmis 24. syyskuuta.Majakkaa ei suljetaurakan ajaksikokonaan, jotenmatkailijat voivat tutustua rajoitetusti majakkaan myös tänä kesänä.

– Urakan työvaiheet vaikuttavat majakan esittelyyn, joten majakassa voi vierailla lähinnä viikonloppuisin, kun majakassa ei tehdä töitä ja olosuhteet saadaan varmasti turisteille turvallisiksi, Lehtinen lisää.