Jarno Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana

0
Korihait jatkaa Korisliigassa myös ensi kaudella..

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt alkavalle kaudelle jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. Lisäksi 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen.
Jarno Nikula, 46, aloittaa yhteensä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen valmentajana.
– Kun seurasta kysyttiin, lähdenkö valmentamaan, niin miksi ei. Viime kaudella, kun otin päävastuun, niin aika nopealla aikataululla jouduin tekemään pelillisiä muutoksia ja se ei aina ole helppoa. Nyt pystyn aloittamaan puhtaalta pöydältä, sanoo Nikula.
Alkavan kauden pelitapaan vaikuttaa Nikulan mukaan pitkälti pelaajat.
– Katsotaan minkälaisia pelaajia saadaan, niin heidän mukaan mennään. Varmaan aika nuori ryhmä saadaan kasaan. Totta kai minulla on ajatus, että tehdään jotain asioita eri tavalla kuin viime kaudella, Nikula pohtii.
Korihaiden pelaajarungon kasaaminen on aloitettu omista kasvateista, sillä jatkosopimuksen seuran kanssa on tehnyt Tommi Lehtonen. Aamos Nikula sen sijaan palaa Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin yhden Nokialla vietetyn opiskeluvuoden jälkeen.
Lehtosella on selvät tavoitteet ensi kauteen.
– Pallollista roolia haluan kehittää sekä pelinäkemystä takamiehen näkökulmasta, toteaa Lehtonen.
Korihaiden puheenjohtaja Johanna Kutila on tyytyväinen tuoreista sopimuksista ja siihen, että uusikaupunkilaisuus edustusjoukkueessa sekä pelaaja- että valmentajapuolella säilyy.
– Jarnon jatkaminen päävalmentajana oli ykkösvaihtoehtomme. Vaikka erinäisten yksityiskohtien takia julkaisu meni hieman myöhäiseksi, niin olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Tommin pelaamista oli viime kaudella ilo seurata ja Aamoksen tulo takaisin Uutenkaupunkiin on hieno juttu. Seuralle on erityisen tärkeää, että edustusjoukkueessamme pelaa pienen kaupunkimme omia kasvatteja, toteaa Kutila.
Sopimusneuvottelut tulevan kauden pelaajien osalta ovat parhaillaan käynnissä.
– Olemme toiveikkaita, että saisimme uutta tiedotettavaa lähiaikoina, arvioi Kutila.