Lähdetään lähilomalle

0

Juhannuksesta on perinteisesti alkanut suomalaisten kesälomakausi. Tänä vuonna koronapandemia kuitenkin sotki monen loma-ajat ja myös lomasuunnitelmat. Lomautusten myötä vapaata voi nyt kesällä olla ennakoitua, ja toivottuakin, enemmänkin, sen sijaan lomanviettoon käytettävissä olevaa rahaa vähemmän.

Kriittisestä koronakeväästä johtuen moni myös arkailee yhä matkustaa kotimaassa, ulkomaan matkoista puhumattakaan.

Jokaisen olisi kuitenkin hyvä pitää edes pieni, muutaman päivän pituinen loma ja rikkoa vähän niitä tuttuja arkirutiineja. Tätä varten ei kuitenkaan tarvitse matkustaa kauas. Ihan omasta kotikunnasta löytyy paljon mukavaa ja ihan ilmaistakin tekemistä. Koska olet viimeksi viettänyt päivän uimarannalla tai opetellut pelaamaan koko perheen kanssa frisbeegolfia?

Lyhyellä, päivän tai kahden mittaisella lomalla voi piipahtaa myös naapurikunnan puolella. Vakka-Suomi on täynnä hurmaavia kyliä, kesäkahviloita ja -ravintoloita, kesätoreja ja -puoteja, upeita luontokohteita, museoita ja näyttelyjä sekä puuhaa myös perheen pienimmille. Lähilomalla tuet samalla myös paikallisia palveluja ja kotimaista työtä.

Ota siis Vakka-Suomi rohkeasti haltuun. Vinkkejä lähiloman viettoon löytyy myös tänään ilmestyneestä Uudenkaupungin Sanomien perinteisestä kesälehdestä ”Summerista”.