Purjehdusseuran paviljonki avaa ovensa juhannusaattona

0
South Festivalsin ravintolapäällikkö Jani Salmela (toinen oikealta) sekä UPS:n edustajat Kimmo Sjöblom, Seppo Ylä-Himanka ja Mika Ranta kävivät tiistai-iltana läpi käytännön asioita paviljongilla.

Kolme kesää suljettuna ollut Uudenkaupungin Purjehdusseuran paviljonki avaa ovensa jälleen juhannusaattona. UPS on sopinut Pietarinkarin saaressa olevan kesäravintolan toiminnasta tapahtumajärjestäjä South Festivalsin kanssa.

Juhannuksena ja kesäkuun viimeisenä viikonloppuna paviljongilla on luvassa ulkoilmatapahtuma, paljon elävää musiikkia ja pop-up telttaravintola.

– Heinäkuussa siirrytään sisätiloihin, kertoo South Festivalsin moottori Robert Sainio .

UPS:n kommodori Seppo Ylä-Himanka iloitsee siitä, että paviljonki saadaan jälleen avattua.

– Nyt saadaan saari taas elämään ja se on hieno asia. Sitä on kauan odotettu ja paljon töitä tehty, Himanka lisää.

UPS:n paviljonki sijaitsee noin 15 minuutin venematkan päässä Pakkahuoneen edustalta. Kahden ensimmäisen viikonvaihteen kuljetuksista huolehtii vesibussi Aavatar, jonka lähtöpaikka on Kalarannassa sillanpielessä. Juhannuksena mukana on myös kaljaasi Olga, joka rantautuu Pietarinkarin laituriin juhannuspäiväksi ja sunnuntaiksi.

Tiistaina South Festivalsin ja UPS:n puuhamiehet katsastivat paikkoja paviljongilla ja suunnittelivat käytännön yksityiskohtia. Toiminnasta vastaa ravintolapäällikkö Jani Salmela , joka on järjestänyt erilaisia tapahtumia South Festivalsin palveluksessa kymmenkunta vuotta.

– Kyllä odotukset ovat korkealla. Sosiaalisesta mediasta olen lukenut, että tätä on kaivattu. Itsekin olen täällä muutaman kerran joskus nuoruudessani käynyt, joten myös omia odotuksia on. Miljöönä tämä on loistava, Salmela kuvailee.

Salmelan mukaan saaressa toimiminen on tavallista haasteellisempaa ruokien ja juomien kuljettamisen osalta.

– Mutta samalla tavalla myös Lapin tapahtumissa on tarkkaan huolehdittava siitä, että kaikki tarvittava on mukana matkassa, Salmela sanoo.

Robert Sainion mukaan paviljongille suunniteltu toiminta painottuu viikonloppuihin. Ravintolaa pidetään mahdollisesti enemmänkin auki, jos säät sallivat ja asiakkaita riittää. Toimintaa on luvassa ainakin kesän loppuun asti.

– Pääpäivät ovat perjantaista sunnuntaihin. Pyrimme tekemään pientä tapahtumasarjaa tänne. Välillä paikallisia esiintyjiä ja välillä nimekkäämpiä artisteja. Pyrimme käyttämään paljon live-esiintyjiä ja pitämään hyvä juhlatunnelma, Sainio sanoo.

Sopimus UPS:n ja South Festivalsin kesken syntyi lopulta aivan juhannuksen kynnyksellä. Ravintolatoimintaa ja tapahtumia koskevat korona-rajoitukset ovat tehneet hankalaksi ennakoida, mikä on mahdollista.

Sainio toivoo tapahtumien vähitellen käynnistyvän loppukesän aikana. Paviljongin toiminnan kannalta parin tunnin pidennys aukioloaikoihin olisi erittäin tervetullut. Lisää tietoa rajoitusten purkamisesta voi olla luvassa jo tällä viikolla.

UPS:n paviljongilla poikkeuskesä näkyy muun muassa pöytäjärjestelyissä, joilla ihmiset saadaan sijoitettua entistä väljemmin.

Kahden ensimmäisen viikonvaihteen telttaravintolasta vastaa tamperelainen yhteistyökumppani, kalahampurilaisravintola, jolle on esitetty vaatimus, että kalaa pitää löytyä listalta täälläkin.

– Heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa siirrytään tämän hetken suunnitelman mukaan sisätiloihin, hyvin erilaisella kattauksella kuin täällä ennen on ollut. Ainakin heinäkuun viikonloput menevät niin. Mutta tilanne elää, kunhan nyt nähdään, puuhamiehet toteavat.

FAKTA: Purjehdusseuran 124-vuotias paviljonki

Purjehdusseuran paviljonki sijaitsee Pietarinkarin saaressa noin 15 minuutin venematkan päässä keskustasta.
Paviljonki on rakennettu vuonna 1896, joten se täyttää tänä vuonna 124 vuotta.
UPS on tehnyt viime vuosina saarella kunnostustöitä.
Sinne on rakennettu esimerkiksi kokonaan uudet wc- ja sosiaalitilat.
Tänä keväänä seura joutui kunnostamaan talkoilla muun muassa myrskyn rikkomia laitureita.
Tilalle tehtiin kaksi kevytponttonilaituria.