Skeittipuisto valmistuu tänä vuonna

0
Kaupunginlahden pohjukkaan suunniteltu skeittipuisto ja pumptrack -rata etenee. Kuva: Trail It Oy

Kaupunginlahden pohjukkaan suunniteltu skeittipuisto ja pumptrack -rata etenee. Aluehallintovirasto myönsi viime viikolla lähiliikuntapaikka-avustusta kaupungin hankkeelle ja seuraavaksi hankkeen urakka kilpailutetaan

– Työt käynnistyvät kilpailuttamisen jälkeen mahdollisimman pian ja puisto valmistuu vielä tämän vuoden aikana. Saimme Avilta merkittävän avustuksen, Uudenkaupungin kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén kertoo.

Maastoon muotoillun skeittipuiston ja alueelle pysyvästi rakennettavan pumptrack -radan lisäksi kaupunginlahden pohjukkaan tulee istutuksia, penkkejä ja valaistusta. Käytännössä skeittipuisto tulee Kaupunginlahden ja Leijonapuiston välillä kulkevan hiekkatien jatkeeksi. Skeittipuiston väki käyttää samaa parkkialuetta kuin Leijonapuiston tai seniorien liikuntapuiston kävijät.
– Skeittipuiston alueen on suunnitellut Keski-Suomesta Uuraisilta oleva It Trail Oy. Puistoon tulee betonipäällysteiset skeittiosat ja asfaltilla päällystetty rata, Arvela-Hellén kuvailee.

Arvela-Hellénin mukaan skeittialueella halutaan lisätä kaikenikäisten kaupunkilaisten viihtymismahdollisuuksia Kaupunginlahden rannoilla.
– Tavoitteenamme on myös se, että saisimme ihmiset aiempaa enemmän liikenteeseen. Kun saamme puiston tänne, niin nuorten ei  enää tarvitse lähteä esimerkiksi Turun Kupittaalle skeittaamaan. Toivomme tietenkin, että hyvät skeittimahdollisuudet toisivat kaupunkiin myös ulkopaikkakuntalaisia päivämatkailijoita, Arvela-Hellén toteaa.

Puiston avulla on tarkoitus lisätä vetovoimaa niin uusien mahdollisten asukkaiden kuin jo kaupungissa asuvien keskuudessa.
– Sijainti mahdollistaa puiston käytön myös kaupungissa vieraileville veneilijöille sekä lähistön kesäasukkaille. Toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan liikunnan riemusta, Uudenkaupungin liikuntapalveluiden vastaava Heidi Vuori lisää.

Idea skeittipuistosta lähti viime syksynä, kun yli 400 nuoren allekirjoittama aloite skeittirampeista luovutettiin kaupungille.
– Järjestämme nyt kesän aikana erilaisia työpajoja skeittipuiston tuleville käyttäjille. Työpajoissa käydään yhdessä suunnitelmia läpi ja toiveita otetaan vielä mahdollisuuksien mukaan huomioon, Vuori sanoo.