Touhulan Uudenkaupungin päiväkoti suljetaan

0

Touhula-päiväkotien yt-neuvottelut päättyivät maanantaina. Neuvotteluiden lopputuloksena Touhulan toiminta päättyy 43 päiväkodissa. Yksi toimintansa lopettavista päiväkodeista on Touhula Uusikaupunki, jonka toiminta päättyy heinäkuun viimeinen päivä. Tarkka irtisanottavien määrä selviää työntekijöiden uudelleen sijoitteluiden jälkeen.

Touhula-päiväkodit jätti yrityssaneeraushakemuksen 14.5. ja hyväksyttiin saneeraukseen 15.5. Yt-neuvottelujen syynä oli Touhulan vaikea taloudellinen tilanne. Kuntien maksamien palvelusetelien hintataso on pysynyt pääasiassa ennallaan tai noussut selvästi kulutasoa vähemmän viimeisten kahden vuoden ajan.

Osassa päiväkodeista ei myöskään ole ollut riittävästi lapsia paikkamääriin nähden, eikä Touhulan toiminta silloin ole taloudellisesti kestävää.

Suljettavien päiväkotien osalta Touhula on tarkemmin yhteydessä henkilöstöön, vanhempiin, kuntiin ja vuokranantajiin ja ohjeistaa jatkosta. Touhula pyrkii tarjoamaan töitä mahdollisimman monelle työntekijälle jäljelle jäävistä Touhula-päiväkodeista.

Suurin osa Touhulan päiväkodeista on taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia. Neuvottelujen ulkopuolelle olikin rajattu yli 140 päiväkotia.