Uusi yrittäjä avaa Kahvelin ja Kirstan ensi viikolla

0

Turun Osuuskauppa TOK lopetti Uudessakaupungissa Kahvelin ja Kirstan toiminnan. Turkulainen Rami Luoto hyppäsi ravintolan ja baarin ruoriin ja kertoo aloittavansa toiminnan mahdollisimman pian. Kiinteistön omistaa uusikaupunkilainen Hannu Hotanen, mutta TOK:lla on yhä voimassa oleva vuokrasopimus tilaan.

– Olen siis seuraavat neljä vuotta TOK:n alivuokralaisena. Avaan Kahvelin ja Kirstan samoilla nimillä ja vain hieman toimintaa muuttaen. En halua heti lähteä muuttamaan vahvoja brändinimiä, mutta se, mitä lopulta päädymme tekemään, on asia erikseen. Minulla on vakaa aikomus avata ravintola ensi viikon perjantaina, mutta osa lupapäätöksistä puuttuu vielä, Luoto kertoo.

Luoto ja hänen vaimonsa pyörittävät myös Korppoossa sijaitsevaa Saaristokeskus Korpoströmiä. Se on auki kesäsesongin ajan eli toukokuusta syyskuun loppuun. Uudenkaupungin Kahveli ja Kirsta on tarkoitus jatkossakin pitää auki ympäri vuoden. Luodon ravintolat kuuluvat Cesa Oy -yritysnimen alle.

– Kahvelin ruokalista muuttuu hieman, mutta ravintolan tyylisuuntaus pysyy samana. En pysty tällä aikataululla tekemään isoja muutoksia, kuten isoja remontteja, joten asiakaspaikkojen määrä pysyy samana, Luoto sanoo.

Ravintoloihin rekrytoidaan parhaillaan henkilökuntaa. Erityistä tarvetta on salin puolen työntekijöistä, mutta keittiöönkin palkataan vielä hyviä tyyppejä. Työntekijöitä Uudessakaupungissa on jatkossa noin 15.

– Aloitin ravintolaurani vuosituhannen vaihteessa Uudessakaupungissa. Olin töissä Kaivohuoneella ja Pietarinkarilla. Asuin jo silloin Raisiossa ja muutin Turkuun. Nyt päädyin yrittäjäksi Uuteenkaupunkiin, koska tuli tarjous vastaan ja olin vähän yllytyshullu, Luoto paljastaa.

Luoto avaa Kahvelin ja Kirstan keskellä kesäsesonkia. Koronan vaikutusten takia tälle kesälle ei ole vielä suuria suunnitelmia.

– Tarkoituksena on vain selviytyä tästä vuodesta. Korona tai sen uhka eivät pelota, mutta vallitseva tilanne muuttaa kesän toimintaa, Luoto muotoilee.

Korona lopullinen isku TOK:n ravintoloille Uudessakaupungissa

Turun Osuuskauppa ilmoitti viime viikolla luopuvansa Kahvelin ja Kirstan pyörittämisestä. TOK on jo pidempään tarkastellut toimipisteitään kriittisesti ja Uudenkaupungin ravintolatoiminnasta luopumista nopeutti lopulta koronan tuoma isku.

– Ravintoloiden lopetuspäätöksen laukaisi lopullisesti koronan tulo. Viimeisen parin kuukauden ajan vain pieni osa ennakkoon budjetoidusta ravintoloiden myynnistä toteutui. Tilanne ei ole vielä ohi ja voi vielä vaikeutua, Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen kertoo.

Eskelisen mukaan ravintolatoiminta ei alun perinkään lähtenyt Uudessakaupungissa niille raiteille, mitä TOK oli suunnitellut.

– Toiminta ja sen miettiminen on vienyt paljon aikaa ja energiaa. En kuitenkaan halunnut tehdä Kaupunginlahden rantaan TOK:n omistuksessa olevaa kausiravintolaa, vaan halusimme pitää siinä ympärivuotista toimintaa, joten tartuimme alivuokrausmahdollisuuteen, Eskelinen lisää.

Turun Osuukaupan palkkalistoilla olleille Kahvelin ja Kirstan työntekijöille on tarjottu työpaikkoja S-marketista tai osuukaupan Turun tai Raision ravintoloista.