Valmet Automotive on hiilineutraali ensi vuoden loppuun mennessä

0
Autotehtaan vähennystarve on noin tuhat työntekijää.

Valmet Automotive on asettanut Uudenkaupungin autotehtaalle tavoitteen saavuttaa hiilineutraalius vuoden 2021 loppuun mennessä. Tavoite on osa konsernin toimintaohjelmaa, jolla Valmet Automotive pyrkii toimialansa johtavien kestävän kehityksen yritysten joukkoon.

– Tuotannon hiilineutraalius on Valmet Automotiven kestävän kehityksen keskeinen tavoite. Se saavutetaan vähentämällä energian kulutusta, parantamalla energiatehokkuutta, hyödyntämällä fossiilittomia ja uusiutuvia vaihtoehtoja tehtaan sähkön ja energian tuotannossa sekä kompensoimalla hiilidioksidipäästöt kansainvälisesti standardoiduilla ohjelmilla, Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki kirjoittaa tiedotteessa.

Ohjelman tavoitteet on tarkoitus saavuttaa henkilöstön kouluttamisella ja sitouttamisella sekä ohjelmaan että kestävän kehityksen politiikkaan.

– Valmet Automotive otti merkittävän askeleen kohti hiilineutraaliutta tämän vuoden alkupuolella, kun yritys solmi autotehtaalle uuden sähkösopimuksen. Sen myötä tehtaalla on käytetty tammikuusta 2020 alkaen vain fossiilivapaasti vesivoimalla tuotettua sähköä. Tällä toimenpiteellä autotehtaan hiilidioksidipäästöt lähes puolittuivat, Mäki jatkaa.

Hiilineutraali autotehdas on osa Valmet Automotiven kestävän kehityksen ohjelmaa, joka tehostaa yrityksen toimintaa, tuottaa kustannushyötyjä ja tukee kilpailukykyä. Globaalissa autoteollisuudessa hiilineutraalin tuotannon sekä koko arvoketjua sitovien kestävän kehityksen toimenpiteiden merkitys kasvaa jatkuvasti.

– Kestävän kehityksen ohjelma sekä sähköistä liikennettä ja akkujärjestelmiä painottava tuotestrategia nostaa Valmet Automotiven ympäristötietoisten yritysten eturiviin. Olemme täysin sitoutuneet tavoitteeseemme tehdä autotehtaastamme hiilineutraali jo ensi vuoden aikana, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald .

Hiilineutraalin tehtaan nettohiilijalanjälki on nolla, eli sen toiminta ei muuta ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta eikä se näin edistä ilmastonmuutosta.

Valmet Automotiven kestävän kehityksen toimintaohjelmassa Uudenkaupungin autotehtaan päästöt minimoidaan ja loput hyvitetään kansainvälisesti standardoiduilla toimenpiteillä.