Valmet Automotive käynnistää jälleen yt-neuvottelut

0
Autotehtaan yt-neuvottelut päättyivät. Luvassa on toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

Valmet Automotive on antanut tänään neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla.

Syynä on koronapandemian negatiivinen vaikutus markkinatilanteeseen ja tästä johtuva tuotantomäärien vähentyminen.

Autotehtaalta kerrotaan, että koronapandemia on heikentänyt autojen markkinanäkymiä maailmanlaajuisesti. Tilanteeseen liittyy suurta epävarmuutta, eikä kysynnän kasvuvauhdista voi esittää luotettavia arvioita.

Uudenkaupungin autotehtaan tilauskannan taso johtaa loppuvuoden 2020 osalta vajaatyöllisyyteen, ja siksi Valmet Automotive käynnistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko autotehtaan henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Valmet Automotive ei arvioi tilanteen palaavan koronakriisiä edeltäneelle tasolle vuoden 2020 aikana. Tästä johtuen työnantaja harkitsee toimenpiteiksi toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia, joissakin tehtävissä myös määräaikaisia lomautuksia. Irtisanomiset eivät kuulu vaihtoehtoisiin toimenpiteisiin.

Sopeutustarve koskee autotehtaan kaikkia henkilöstöryhmiä, ja on enintään 1080 tehdashenkilöä ja 130 toimihenkilöä tai ylempää toimihenkilöä. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.