Yrityksille porkkanaa kesätyöntekijöiden palkkaamiseen

0

Uudenkaupungin kaupunki teki keväällä päätöksen olla palkkaamatta koronan vuoksi nuoria kesätöihin kaupungin omaan organisaatioon. Sen sijaan nuorten kesätyöllistämiseen tarkoitetun yritystuen määrää korotettiin 400 euroon. Tukea voi hakea tänä vuonna poikkeuksellisesti elokuun loppuun asti.

Yritystukea on haettu hyvin ja tänä vuonna myös maatalouden työpaikat ovat kiinnostaneet nuoria. Se voi johtua siitä, että työpaikkoja maatiloilla on enemmän tarjolla, kun kausityövoimaa ei ole saatu koronan vuoksi entiseen tapaan.

Monilla aloilla kesätyöntekijät jäivät palkkaamatta, mutta nyt rajoitusten purkauduttua ravintoloissa ja palvelualoilla on taas tarjontaa kausitöistä.

Yksi isoimmista kesätyöllistäjistä tämän seutukunnan nuorille on Valmet Automotiven autotehdas, joka on palkannut eri-ikäisiä nuoria aikaisempia vuosia enemmän.

Kiinnostusta alalle näyttää olevan, sillä hakemuksia tuli huomattavasti enemmän kuin töihin voitiin ottaa. Korkeakouluopiskelijoita tehtaalle haki eniten, peräti 520 hakemuksen verran.

Kesä on vasta alussa, ja työpaikkoja saattaa vielä avautua. Uudenkaupungin työllisyysasiansihteeri Anne Ruotsalainen kannustaakin nuoria olemaan aktiivisia ja kyselemään mahdollisia työpaikkoja myös suoraan yrityksiltä ( US 9.6. ).

Kesätöillä on tärkeä merkitys nuorten ja koko yhteiskunnan kannalta. Kesätyö tarjoaa nuorelle paljon muutakin kuin rahaa, se opettaa työelämässä tarvittavaa vastuunkantoa ja motivoi opiskelemaan.

Työ ja työyhteisö opettavat paljon ihmisistä, mutta myös itsestä. Molemmista on hyötyä päätyipä tulevaisuudessa mille alalle tahansa.

Nyt poikkeusaikoina ja muutenkaan ei voi vähätellä työkokemuksen vaikutusta itsetunnolle. Parhaimmillaan kesätyö antaa onnistumisen kokemuksia ja lisää nuoren luottamusta tulevaisuuteen.