Drive-in-sirkus tuo lavalle illuusioita, burleskia ja jongleerausta

0

Kustavin Art Teatron kevät- ja kesäsuunnitelmat menivät vauhdilla uusiksi koronan takia. Art Teatro päätti viedä näytökset sisätiloista ulos ja keksi järjestää vanhan ajan elokuvateattereiden hengessä Drive-in Circuksen.

– Koronavirus oli tosi vaikea yrityksellemme, koska meiltä meni työt monelta kuukaudelta. Valtion koronatukipolitiikka oli aika kehnoa, joten olen joutunut moneen otteeseen miettimään suhtautumistani taiteeseeni ja työntekoon. Hyvä tiimi auttaa kuitenkin luomisessa, Art Teatron yrittäjä ja taiteilija Pauliina Räsänen kertoo.

Art Teatro järjestää tällä viikolla kolme uutta drive-in-sirkusesitystä. Näytös koostuu kahdesta tarinasta. Putoavassa pisarassa kerrotaan 1800-luvulla eläneen nuorallatanssija Elviira Madiganin tarina.

– Magic Cabaret on puolestaan koominen esitys, jossa vierailijat saapuvat lomakeskukseen. Tarinat yhdistetään samaan näytökseen ja luvassa on taikuutta, illuusioita, jongleerausta, akrobatiaa ja burleskia, Räsänen lupaa.

Räsänen on innoissaan kokoamastaan tiimistä. Kaikki esiintyjät ovat hänelle vanhoja tuttuja.

– Ei ole helppoa löytää sellaisia taiteilijoita, jotka pystyvät uudistamaan itsensä kerta toisensa jälkeen ja hyppäämään rooliin nopealla tempolla, Räsänen sanoo.

Nyt näytöksiin saapuu Rovaniemeltä akrobaatti-jonglööri Aarni Pahajoki. Helsingistä Kustaviin matkaa nuorallatanssija ja hulavannetaiteilija Veera Kaijanen. Näytöksessä Pauliina Räsäsen kanssa esiintyy myös tämän 10-vuotias tytär Saaga Volkova.

– Musiikista vastaa ranskalainen Corinne Kuzman, jonka kanssa olen tehnyt ensimmäisen kerran yhteistyötä jo vuonna 2005. Tällä kertaa hän esittää chanson-henkistä musiikkia laulaen ja pianolla soittaen, Räsänen kuvailee.

Räsänen on kiinnostunut nykyään myös taikuudesta ja illuusioista. Näitä on hyödynnetty drive-in-sirkuksessa enemmän kuin aiemmin Art Teatron esityksissä.

– Taikuus ja illuusiot ovat uusia intohimojani, joten kehittelen sen suuntaisia juttuja lisää myös tulevaisuudessa, hän lisää.

Tunnelmaa ulkotiloihin luodaan valoilla ja esiintymisasujen väreillä sekä koristeluilla.

– Esitykseen ei ole ikärajoja. Luvassa on jännittäviä hetkiä, draamaa ja komediaa. Ulkotilat mahdollistavat meille myös veden ja tulen käytön täysin uudella tavalla, Räsänen paljastaa.

Kustavissa sijaitsevan Art Teatron pihalle on rakennettu katettu ulkoilmalava, jonka ympärille mahtuu 28 autoa kaareen esitystä seuraamaan. Lisäksi paikalle mahtuu noin 50 katsojaa penkeille siten, että turvavälit toteutuvat.

– Ensi-illan kaikki autopaikat on jo myyty, mutta lauantain esityksiin mahtuu vielä, Räsänen lisää.

Art Teatron Drive-in Circus -esityksen ensi-ilta on torstaina 23.7. klo 19. Lauantaina 25.7. esitykset ovat kelo 15 ja 19.