Karjurockissa bailataan hyvät bileet turvallisesti

0
Robert Sainio ja muu Karjurockin organisaatio ovat valmistaneet myös liikkuvan back stagen, joka tarjoaa tähtiartisteille sviittiluokan olosuhteet.

Legendaarisen maalaisfestarin Karjurockin isä Robert ”Roope” Sainio on taas täynnä tervettä virtaa. Toista oli vielä muutama kuukausi sitten, kun kaikki näytti kaatuvan päälle oikein totaalisesti. Nyt Sainio esikuntineen pääsee taas täysillä tekemään Karjurockia ja muita tapahtumia, kun vielä huhtikuussa jouduttiin miettimään, millä yritys pysyy ylipäätään hengissä.

– Terve yritys ja kohtuullisen hyvä tase mahdollistavat sen, että ollaan vielä hengissä. Sen tilanteen kannustamana haluamme nyt tarjota ihmisille hyvät bileet turvallisesti. Haluamme taas näyttää, millainen maailma oli ennen koronaa ja miten sen pitäisi pyöriä, Sainio tiivistää.

– Meidän onnemme oli, että emme missään vaiheessa ehtineet peruuttaa tämän kesän Karjurockia kokonaan, vaan päätimme katsoa tilanteen loppuun asti. Se oli mahdollista, kun paikka on oma ja kalustollisestikin olemme aika pitkälti omavaraisia, hän tilittää.

Järjestyksessään jo neljästoista Karjurock piti alun perin järjestää heinäkuun puolivälissä, mutta nyt tapahtuma saa paikkansa 13.–15. elokuuta. Kaava on edellisiltä vuosilta tuttu eli torstain ohjelma on rakennettu perheille ja perjantaina sekä lauantaina rokataan. Kahden viimeisen päivän ohjelmia Roope Sainio luonnehtii tasavahvaksi.

– Jouduimme jättämään covid-tilanteesta johtuen pari ulkomaalaista esiintyjää pois, mutta suomalainen kattaus on sitäkin kovempi. Sain Nopperlaan suurin piirtein kaiken sen, mitä halusinkin. Kovista nimistä ainoastaan Lauri Tähkä puuttuu ja hänkin hyvästä syystä. Tähkä on lavalla, kun kotimainen festarikesä avataan meidän toimestamme tänä viikonloppuna Naantalin Sunfestissä, Sainio kertoo.

– Meillä kävi myös tietynlainen onnenpotku, kun saimme ostaa yhden tapahtuman koko ohjelman tekniikoineen päivineen. Ja onnea oli tietysti myös siinä, että nyt Kaija Koon ja Arttu Wiskarin kaltaiset isot nimet olivat helpommin saatavissa kuin normaalisti.

Naantalin Sunfestissä 29.7.–1.8. esiintyvät muun muassa JVG, Vesala ja Antti Ketonen .

Karjurockin aloittavat puolestaan torstain perhepäivässä Poju , Tarmo , Hevisaurus ja Ryhmä Hau. Perjantaina menosta ja meiningistä vastaavat Luuvitonen, Arttu Wiskari, Mamba, Neon 2, kolmen legendan eli Michael Monroen , Sami Yaffan ja Costellon Hautamäen muodostama trio ja Popeda. Lauantaina lavalle nousevat Brother Firetribe, S.I.G., Mikael Gabriel , Kaija Koo, Mokoma ja Klamydia.

– Henkilökohtaisesti odotan eniten Monroelta, Yaffalta ja Costellolta, mutta kovaa on muukin tarjonta. Olen vakuuttunut siitä, että väki löytää taas tiensä entisestäänkin laajennetulle festarialueelle, mutta varsinaista yleisötavoitetta meillä ei täksi kesäksi sattuneesta syystä kuitenkaan ole, Roope Sainio selvittää.

– Siinäkin mielessä kaikki on kohdallaan, että yhteistyömme paikalliseen poliisiin ja pelastusviranomaisiin on ollut aukottoman sujuvaa. Silläkin puolella selvästi halutaan, että yhteiskunta palaisi normaaleille raiteilleen, miettii Sainio.

Karjurockin jälkeen sama organisaatio järjestää Rauman Lukon kanssa Ravintola Tifosin katolla Raumalla Sikajuhlat.

– Syksyllä ohjelmassa ovat vielä Nopperlan omat Octoberfestit ja Laitilan Superpikkujoulut. Niiden lisäksi olemme mukana tekemässä paria muuta festaria, Sainio paljastaa.

Asko Tanhuanpää