Kaupungin keskusta on lauantaina täynnä tapahtumia

0
Pop up Uki -tapahtuman puuhanaiset Teija Isotupa (vas.) ja Päivi Sappinen lupaavat, että tapahtuma tuo toimintaa ympäri kaupungin keskustaa.

Tulevana lauantaina kaupungin keskusta täyttyy erilaisista tapahtuma- ja myyntipisteistä. Silloin on nimittäin vuorossa Pop up Uki -tapahtuma, joka lupaa hyvää pöhinää ja monenlaista nähtävää ympäri kaupunkia.

–  Kevääksi suunniteltu lankalauantain pop up -tapahtuma jouduttiin perumaan koronan takia, joten keksimme tapahtumalle uuden päivämäärän. Perinteisestihän kaupungin pop up -tapahtumat ovat keränneet runsaasti väkeä keskustaan ja samaa toivomme tietenkin myös tällä kertaa, tapahtumaa kaupungin puolesta järjestävä, Uudenkaupungin elinkeinopalveluiden palvelusihteeri Teija Isotupa kertoo.

Tällä kertaa pop up -pisteissä korostuu toiminnallisuus ja elämyksellisyys. Tapahtuma on laajentunut keskustan kivijalkakauppojen edustoille ja ympäri keskustan katuja.

– Tänä vuonna ei järjestetä erillistä torilavaohjelmaa, vaan ohjelma levittäytyy pop up -pisteiden kautta ympäri keskustaa, tapahtuman toinen puuhanainen Päivi Sappinen lupaa.

Tapahtumalla halutaan tuoda väkeä ja iloa ympäri kaupunkia. Kaupunki järjestää tapahtumaa yhteistyössä paikallisten palveluyrittäjien kanssa, joten luvassa on myös yritysten tapahtumatarjouksia.

– Yritämme saada eloa ja nähtävää keskustaan ja ympäri kaupunkia. Eihän se voi olla niin, että kaikki tapahtumat ovat kesällä vain rannassa, Isotupa lisää.

Tapahtumaan on ennalta ilmoittautunut vajaat 30 yllätyspistettä. Mukaan voi vielä ilmoittautua. Luvassa on muun muassa musiikkiesityksiä, jongleerausta, kasvomaalausta, frisbeetä, lasten maalauspaja ja talonmaalausnäytös.

Onpa lauantaina tarjolla pikakurssit tai työnäytökset myös esimerkiksi harjan tekemisestä sekä makrameen ja kukkaseppeleiden sitomisesta. Myös kirpputoripisteitä on keskustassa ja esimerkiksi Saarnistossa.

– Esiintyjät kulkevat ympäri keskustaa, joten tapahtuman yllätyksellisyys säilyy. Nurkan takaa voi ilmestyä vaikkapa kulkeva katusoittaja tai jotakin muuta mukavaa, Sappinen paljastaa.

Lauantain Uudenkaupungin Sanomissa julkaistaan kartta, jonka avulla voi kiertää Pop up Uki -tapahtuman pisteestä toiselle.

Tapahtumapisteet on merkitty viireillä. Lauantain pop up -tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille kaupunkilaisille ja kaikki tapahtumapisteet ovat ilmaisia.