Kaupunki korottaa puheterapeuttien palkkoja

0
Puheterapiapalveluiden kysyntä on kuitenkin kasvussa, joten kaupungissa ei päästä kolmen kuukauden hoitotakuurajoihin.

Uudenkaupungin kaupungin palkkalistoilla olevien puheterapeuttien palkkoja korotetaan. Aikaisempi tehtäväkohtainen palkkaus on ollut 3045,78 euroa ja nyt palkkaa korotetaan 613,96 euroa.

Palkkaa korotetaan, koska puheterapeuttien rekrytointi on vaikeaa ja Uusikaupunki on jäänyt jälkeen muiden kuntien palkkaustasosta. Päätöksen palkankorotuksesta teki kaupungin johtava ylilääkäri Pia Lahtinen.

Lahtisen mukaan ne puheterapiaopiskelijat, jotka ovat kaupungissa tehneet opintoihinsa liittyviä harjoitteluita, ovat antaneet hyvää palautetta työpaikastaan. He eivät ole kuitenkaan palkkatason takia jääneet kaupunkiin.

Kaupungissa oli vielä ennen tätä vuotta kaksi puheterapeutin vakanssia. Tämän vuoden alusta kaupunkiin perustettiin kolmas puheterapeutin vakanssi. Tehtävä on ollut haettavana kolme kertaa, mutta hakemuksia ei ole tullut.

Nyt toinen kaupungin puheterapeuteista on valittu kuntaan, jossa alan palkkaus on parempi kuin kaupungissa. Esimerkiksi Laitilassa puheterapeutin tehtäväkohtainen peruspalkka on 3900 ja peruskuntayhtymä Akselissa Mynämäessä ja Maskussa puheterapeutin palkka on 3500 euroa kuukaudessa.

Puheterapiapalveluiden kysyntä on kuitenkin kasvussa, joten tämän hetken tilanne, jossa on vain yksi puheterapeutti, ei riitä kattamaan hoitotakuun antamia kolmen kuukauden aikarajoja.