Kesällä tapahtuu sittenkin

0

Uusikaupunki on kesäkaupunki ja kesäkaupungille elintärkeitä ovat myös runsaslukuiset ja monipuoliset tapahtumat.

Koronaepidemia iskiessä monet tapahtumajärjestäjät katsoivat paremmaksi peruuttaa keväälle tai kesälle suunnitellut suuret yleisötapahtumat kokonaan tai siirtää ne suosiolla seuraavaan vuoteen. Tämä oli kevään tautitilanteessa ja epätietoisuudessa tulevasta täysin ymmärrettävää. Useimmissa tapauksissa tapahtumien peruuttaminen oli myös taloudellisesti ainoa järkevä vaihtoehto.

Moni ehtikin jo murehtia sitä että joudumme viettämään hiljaiseloa koko kesän. Onneksi nyt asiat näyttävät paljon valoisammilta. Ja päivittäin tippuu tietoja tapahtumista jotka tullaankin järjestämään, joko heinäkuun lopulla tai elokuun alussa. On tulossa liikkeiden pop up -päivää, Tul toril -tapahtumia, festareita, messuja, urheilutapahtumia ja vaikka mitä. Varmaa on, että tänä vuonna eletään hyvin erilainen elokuu. Toivottavasti myös elokuun säät suosivat ulkoilmatapahtumia, jotta yleisöä tapahtumiin myös riittää.

On kuitenkin jo nyt hyvä muistuttaa siitä, että koronaan ei vielä ole keksitty toimivaa lääkettä tai rokotetta. Uusia tautikeskittymiä on löydetty niin Suomesta kuin muualta Euroopasta, joten koronan suhteemme emme ole vielä selvillä vesillä. Tästä syystä kaikkien kesätapahtumiin osallistuvien on noudatettava järjestäjien antamia hygieniaohjeita ja pidettävä järki päässä. Jos tunnet itsesi vähänkään sairaaksi, niin jäät kotiin ja annat muiden nauttia tapahtumasta.