Kuvala aukeaa elokuun alussa

0
Kuvala käynnistää elokuun alussa syyskautensa kotimaisin elokuvin. Korona on aiheuttanut sen, että suuret amerikkalaiset elokuvat siirtävät jatkuvasti ensi-iltojaan.

Paikallisille elokuvafaneille on hyviä uutisia, Kuvalan ovet nimittäin avataan jälleen elokuussa. Yrittäjä Tero Vall arvelee, että elokuvateatterin ovet avataan lauantaina 1. elokuuta.

– Ihan varmaksi vielä ei voi sanoa, koska tilanteet muuttuvat koko ajan ja ensi-iltoja siirretään jatkuvasti myöhemmäksi, mutta sillä suunnitelmalla nyt edetään, Vall kertoo.

Vall on saanut ohjelmistoonsa nyt kotimaisia elokuvia, koska Amerikassa tehtyjen elokuvien julkaisupäivämäärät muuttuvat päivittäin.

– Kuvalan kevätkausi katkesi maaliskuussa ja kesken jäi Aika, jonka sain -elokuvan näytöskausi. Jatkamme siis suomalaisen naisen selviytymistarinan näyttämistä, mutta mukaan tulee elokuun alkupuolella myös Pekka Töpöhäntä -animaatio. Disneyn Mulanin ensi-ilta on siirtynyt monta kertaa, mutta se saattaa ilmestyä elokuun lopulla, Vall kuvailee.

Kotimainen aikuistumisesta ja vapautumisesta kertovan Eden -elokuvan ensi-ilta on 7. päivä perjantai ja sen Vall lupaa näyttää myös heti ensi-illan kynnyksellä.

– Kesän suurin elokuvatapaus piti olla amerikkalainen scifi-toimintaseikkailu Tenet . Nyt se on ehkä tulossa elokuun toisella viikolla, mutta sen ensi-iltaa on siirretty jo kahteen kertaan, Vall huomauttaa.

Vall pyörittää Uudenkaupungin Kuvalan lisäksi myös Vehmaan Kuva-tähteä ja Kauttuan Kuva-elokuvateatteria. Aluksi hän aikoo käynnistellä Uudenkaupungin ja Euran toiminnat.

– Vehmaa on niin riippuvainen Uudenkaupungin katsojamääristä, että mietin sen avaamista myöhemmin, Vall lisää.

Kevään suurin elokuvatapaus piti olla uusin James Bond eli No time to die -elokuva. Se siirrettiin ensin keväästä heinäkuulle ja nyt ensi-illaksi on ilmoitettu marraskuu.

– Bondin tuloon luotan, koska uusi James Bond vetää aina väkeä teattereihin. Syksyllä on tulossa ensi-iltaan myös uusi Risto Räppääjä -elokuva ja se on perinteisesti ollut suosittu läpi Suomen, Vall kuvailee.

Vallin mukaan ainoa positiivinen asia koronassa elokuvayrittäjän näkökulmasta on se, että rajoitukset koskivat elokuvateattereiden toimintaa vain kesän ajan.

– Kesäaika on normaalistikin hiljaisinta elokuvateattereissa. Jos koronasulut olisi ajoitettu syksyyn ja talveen, olisi se ollut täydellinen katastrofi liiketoiminnallemme, hän lisää.

Vallia arveluttaa elokuva-alan tuotannon tila myös ensi vuoden kannalta. Monet kuvaukset keskeytettiin koronan ajaksi.

– Saa nähdä, minkä verran ensi vuonna tulee näytettäviä elokuvia, mutta huolehditaan nyt asia kerrallaan, Vall lisää.