Pankin asiakkaiden etu on Marjo Linnakoskelle tärkeintä

0
Marjo Linnakoski aloittaa Lokalahden Osuuspankin vt. toimitusjohtajana, kun nykyinen toimitusjohtaja Ville Aarnio lähtee Jokioisille.

Lokalahden Osuuspankki on muutosten edessä. Pankki neuvottelee yhdistymisestä OP Lounaisrannikon ja Taivassalon Osuuspankin kanssa. Muutostyötä saapuu johtamaan Marjo Linnakoski , joka aloittaa vt. toimitusjohtajana maanantaina 3.8.

Lokalahden Osuuspankin nykyinen toimitusjohtaja Ville Aarnio lähtee vastaavaan toimeen Jokioisten Osuuspankkiin. Työt Forssan kupeessa alkavat elokuun puolivälissä.

Aarnio luottaa, että Lokalahti saa hyvän henkilön johtamaan paikallista pankkia.

– Marjo oli siinä suhteessa helppo ja turvallinen valinta, että hän toiminut aiemmin toimitusjohtajana Merimaskussa, Aarnio kertoo.

Linnakoskella on 30 vuotta takana Osuuspankki-uraa ja kokemusta erilaisista työtehtävistä Turun Seudun ja Maskun Osuuspankeista. Merimaskun Osuuspankin toimitusjohtajana hän työskenteli viisi vuotta.

Linnakoski aloittaa työt Lokalahdella hyvillä mielin.

– Tärkeintä on, miten pystymme parhaiten palvelemaan asiakkaita ja turvaamaan pankkipalvelut, Maskussa asuvat Linnakoski toteaa.

Pankkien yhdistyminen tapahtuu aikaisintaan ensi keväänä riippuen siitä, miten yhdistymisneuvottelut etenevät.

Linnakoski palaa prosessin jälkeen joka tapauksessa takaisin Turun Seudun OP:hen. Mikäli asiakkaat päättävät, että Lokalahden Osuuspankki säilyy itsenäisenä, valitaan tilalle uusi toimitusjohtaja.

Asiakkaille pidetään elokuussa ensimmäinen tilaisuus, jossa voi esittää kysymyksiä ja oman mielipiteensä hankkeesta. Aarnio ja Linnakoski vakuuttavat, että asiakkaita todella kuullaan.

– Asiakkaiden hyväksi tätä tehdään, opintovapaalta työelämään palaava Linnakoski muistuttaa.

Aarnio sanoo suoraan, että yhdistymisessä on kyse palveluiden säilymisestä. Kun on isomman katon alla, on helpompi saada apua.

– Lakipalvelua, sijoitusneuvoja ja yksilöllistä varainhoitoa saa jatkossakin. Nykyistä laajempia asiantuntijapalveluita saa jatkossakin paikan päällä, jos ja kun asiakkaat niin haluavat, Aarnio sanoo.

Linnakoski ja Aarnio kertovat suunnitelmista säilyttää pankkipalvelut paikkakunnalla useamman vuoden ajan. Pankkipalvelut muuttuvat jatkuvasti siihen suuntaan, että asiat hoidetaan sähköisesti.

– Erityisesti korona-aikana vielä vahvistui erilaisten digitaalisten palveluiden käyttöönotto. Henkilökohtaista palvelua ei kuitenkaan poisteta, sitä tarvitaan edelleen, Linnakoski lisää.

Yksi syy yhdistymiselle on myös lisääntyneet viranomaissääntelyt, jotka vaativat pieneltä pankilta yhtä paljon kuin suuremmiltakin.

OP Lounaisrannikon toimipaikat sijaitsevat Uudessakaupungissa, Laitilassa, Kustavissa ja Maskussa. Aarnio pitää tiivistä aluetta etuna. Siihen Lokalahti ja Taivassalo sopivat hänen mielestään hyvin.

– Lokalahden Osuuspankki oli vuosi sitten Kauppalehden listauksessa Suomen viidenneksi pienin pankki. Kahdella pienemmällä pankilla oli jo yhdistymissuunnitelmat edenneet, Raisiossa asuva Aarnio kertoo.

Kolme henkilöä työllistävällä Lokalahden Osuuspankilla on vajaat 2000 asiakasta ja noin 1200 omistaja-asiakasta.

Pankkisuhde kestää usein läpi elämän


Risto-Matti Kärki

Vaikka toimitusjohtaja Ville Aarnio nyt jättää pestinsä Lokalahdella, on hän seitsemän vuoden aikana oppinut paikan tavoille.

Kaupunkilaisena Aarnio ei ollut tuntenut aiemmin vastaavanlaista yhteisöllisyyttä, mitä hän on Lokalahdella kokenut.

– Turun Seudun ja Keski-Suomen Osuuspankeissa asiakkaat eivät tulleet samalla tavalla tutuiksi. Nyt voi olla toisen tai kolmannen polven asiakkaita ja pankki koetaan omaksi, kesälokalahtelaisena säilyvä Aarnio sanoo.

Vt. toimitusjohtaja Marjo Linnakoski on huomannut saman ja kertoo kuinka monet aikuiset muistavat lapsuudestaan esimerkiksi Hippo-kisat.

– Pankkisuhde on yksi kestävimpiä suhteita elämässä, Linnakoski sanoo.