Sinilevää Mannervedellä

0
Sinilevä saa rantahietikon näyttämään turkoosilta.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakiohavaintopaikoilla on tehty kaksi runsasta sinilevähavaintoa ja muutamia vähäisiä havaintoja. Runsaasti sinilevää veteen sekoittuneena havaittiin Uudessakaupungissa Mannervedellä Iso Marjakarin havaintopaikalla sekä Paraisilla Utön havaintopaikalla.

Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin Kemiönsaarella Hertsbölevikenissä, Paraisilla Seilin havaintopaikalla ja Turussa Saaronniemessä.

Rotarien leväseurannassa levää on havaittu vähäisiä määriä Mynälahdella, Taivassalon Hempsaaren ja Hakkenpään sekä Mynämäen Saarenaukon havaintopaikoilla, Kemiönsaarella Ängeskärin havaintopaikalla, Kustavin Ströömissä Hosmanviikin havaintopaikalla sekä Paraisilla Lilla Ekholmenin, Grisslesklobbenin ja Korpoströmin havaintopaikoilla.

Kansalaishavaintona Järvi-meriwikiin on kirjattu runsas sinilevähavainto Kaarinan Piikkiönsalmen ja Paraisten Kaitveden merialueilta.

Sinilevähavaintojen määrä on pysynyt viime viikon tasolla kovista tuulista ja sateista huolimatta.