Susi on käynyt lampaiden kimppuun Pyhämaassa sunnuntaina ja maanantaina

0

Pyhämaassa liikkuva susi on vieraillut viimeisen vajaan kuukauden aikana lähes joka päivä asutusten lähistöllä. Sunnuntaina susi hyökkäsi viiden lampaan kimppuun Kuivaraumalla ja maanantaina sama peto kävi neljän lampaan kimppuun Edväisissä.

Lammastilojen välimatka on noin kuusi kilometriä. Sunnuntai-iltana susi havaittiin myös Lepolassa lähellä Kuivaraumaa.

– Tiistaina susi oli ollut Ourentien paikkeilla rakennuksen pihassa viiden aikoihin aamulla, kertoo Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Osmo Luotonen .

Pyhämaan kapean muodon vuoksi susi tuntuu eksyvän jatkuvasti pihoille. Luotosen mukaan kyseessä on sama susi, josta tehtiin ensimmäiset havainnot jo maaliskuussa.

Keväällä havainnot olivat yksittäisiä, mutta kesäkuun 20. päivän jälkeen Luotosen tietoon on tullut jo 18 susihavaintoa.

– Sitten on lisäksi havaintoja, joista ei ole kerrottu. Toivoisin, että kaikki havainnot kerrottaisiin. Tämä ei ole normaalia käytöstä sudelle, Luotonen sanoo.

Ennen sunnuntaita susi ei ole hyökännyt eläinten kimppuun.

– Kotieläimet ovat seuraavaksi vaarassa. On koira kiinni tai ei, niin jos susi käy kimppuun, huonosti käy, Luotonen sanoo.

Susihavainnoista voi soittaa Osmo Luotoselle (0440 718 565). Mikäli suden käyttäytyminen on aggressiivista on paras soittaa suoraan hätänumeroon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here