Susi on käynyt lampaiden kimppuun Pyhämaassa sunnuntaina ja maanantaina

1

Pyhämaassa liikkuva susi on vieraillut viimeisen vajaan kuukauden aikana lähes joka päivä asutusten lähistöllä. Sunnuntaina susi hyökkäsi viiden lampaan kimppuun Kuivaraumalla ja maanantaina sama peto kävi neljän lampaan kimppuun Edväisissä.

Lammastilojen välimatka on noin kuusi kilometriä. Sunnuntai-iltana susi havaittiin myös Lepolassa lähellä Kuivaraumaa.

– Tiistaina susi oli ollut Ourentien paikkeilla rakennuksen pihassa viiden aikoihin aamulla, kertoo Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Osmo Luotonen .

Pyhämaan kapean muodon vuoksi susi tuntuu eksyvän jatkuvasti pihoille. Luotosen mukaan kyseessä on sama susi, josta tehtiin ensimmäiset havainnot jo maaliskuussa.

Keväällä havainnot olivat yksittäisiä, mutta kesäkuun 20. päivän jälkeen Luotosen tietoon on tullut jo 18 susihavaintoa.

– Sitten on lisäksi havaintoja, joista ei ole kerrottu. Toivoisin, että kaikki havainnot kerrottaisiin. Tämä ei ole normaalia käytöstä sudelle, Luotonen sanoo.

Ennen sunnuntaita susi ei ole hyökännyt eläinten kimppuun.

– Kotieläimet ovat seuraavaksi vaarassa. On koira kiinni tai ei, niin jos susi käy kimppuun, huonosti käy, Luotonen sanoo.

Susihavainnoista voi soittaa Osmo Luotoselle (0440 718 565). Mikäli suden käyttäytyminen on aggressiivista on paras soittaa suoraan hätänumeroon.

1 KOMMENTTI

  1. Miksei lampaita ole suojattu asianmukaisilla petoaidoilla ? Miksi koirien pitäisi saada juosta vapaana ( myös koirien kiinnipitoaikana ! ) ? Loppuuko nyt koulukyydit, kun susi on saatu tapettua ? Miksi pitää asua maaseudulla, jos luonto ja sen eläimet pelottavat ? -Lampaat tapetaan todennäköisesti ihmisen toimesta kuitenkin. Suomessa erittäin uhanalaiseksi luokiteltu susi kuuluu Suomen luontoon, toisin kuin lampaat ja metsästyskoirat.

Kommenttien lisääminen on estetty.