Veneilykeskuksessa venekauppa käy hyvin

0
Veneilykeskuksen säilytyskenttä Sauli Saarisen ja venemyyjä Nina Anderssonin takana on ollut tällä kaudella hyvin sujuneen kaupankäynnin takia harvinaisen tyhjä.

Uudenkaupungin Veneilykeskuksen yrittäjänä vuodesta 2006 toiminut Sauli Saarinen sanoo kiertelemättä, että kuluva kausi on ollut hänen uransa selkeästi paras, mitä venekauppaan tulee.

– Kaikki on mennyt, mitä tehtaalta on saatu. Ennakkoveneet myytiin soutupaateista lähtien heti, kun koronaepidemia alkoi, Saarinen selvittää.

Saarisen mukaan vesillä liikutaan nyt tavallista enemmän ja kalustoa päivitetään. Vapaa-ajan veneitä hankitaan lapsille ja lapsenlapsille, koska esimerkiksi pallopelit ja muut harrastukset ovat olleet koronan takia tauolla.

– Myös käytettyjen veneiden kauppa on käynyt tosi hyvin. Meille on ollut todella poikkeuksellista, että netissä käytettyjä ei ole myyty ollenkaan. Kaikki ovat nimittäin ehtineet mennä ennen kuin ne ovat ehtineet sinne asti, paljastaa Saarinen.

Uudenkaupungin Veneilykeskuksessa veneet tulevat myyntiin niin sanotusti puhtaina ja myyjä varustaa ne moottorilla.

– Meidän ykkösbisnestämme ovat edelleen kuitenkin remontit, säilytys ja irtomoottorien myynti, eikä uusiin merkkeihin yrityksellä ole oikein resurssiakaan, Sauli Saarinen tarkentaa

Veneilykeskus ei ole hyvän tilanteen kanssa suinkaan yksin, vaan kysymys on valtakunnallisesta trendistä. Uusia vesikulkuneuvoja on rekisteröity Traficomin tilastojen mukaan alkuvuoden aikana peräti 25 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Suurin osa ensirekisteröinneistä koski moottoriveneitä, kovinta kasvua kirjattiin puolestaan vesiskootterien kaupassa.

Varsinais-Suomessa uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin kesäkuun loppuun mennessä tarkalleen 1047 kappaletta, kun vastaava luku vuotta aikaisemmin oli 871. Prosenteissa laskien nousua oli 20 prosenttia.

Asko Tanhuanpää