Autotehtaalla ei todettuja koronatapauksia

0

Valmet Automotiven autotehtaalla Uudessakaupungissa ei ole toistaiseksi todettu vielä yhtään koronatapausta.
– Tehtaan koronanehkäisytoimenpiteet ovat varmasti Suomen kärkitasoa. Ne ovat joidenkin mielestä jopa liian tiukat, mutta olemme tosissamme taudin ehkäisyn kanssa, Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo huomauttaa.

Salo kertoo, kuinka poikkeustilanteessa henkilöstön terveys on autotehtaalla tärkeintä.
– Töissä on uskallettava käydä turvallisesti ja samalla turvaamme myös työntekijöiden terveyttä ja liiketoiminnan jatkumista. Kun työntekijöitä palasi noin 1,5 viikkoa sitten takaisin töihin ja kolmeen vuoroon, otimme esimerkiksi maskien käytön takaisin työpaikan jo muihin tehostettuihin rutiineihin, Salo selventää.

Salo toteaa, että jos Valmet Automotivessa tulisi työntekijöiden koronatapaus, niin työnantajana Valmet Automotivella olisi velvollisuus informoida siitä välittömästi sekä henkilökuntaa että tartuntatautien asiantuntijoita.
– Taudinkantaja ja hänen tiiminsä menisivät tämän jälkeen välittömästi karanteeniin, Salo lisää.

Tällä hetkellä Valmet Automotiven tiedossa on yksi työntekijä, joka on lomansa aikana sairastunut koronaan. Hän ei ole tartuntansa jälkeen tullut työpaikalle.
– Meidän ei työnantajana edes tarvitsisi tietää työntekijän lomanaikaisesta sairastumisesta, mutta hän halusi siitä avoimesti meille kertoa, Salo toteaa.

Valmet Automotiven Saksan toiminnoissa oli keväällä yksi koronatapaus. Kun se kävi ilmi, siitä käynnistyivät toimenpiteet sekä henkilöstön että liiketoiminnan turvaamiseksi.
– Tiedotimme silloin tapauksesta myös Suomessa, vaikka itse tautitapaus oli Saksassa, Salo selventää.

Facebookissa Puskaradio Uusikaupunki -ryhmässä on tällä viikolla käyty keskustelua mahdollisesta autotehtaan koronatartuntatapauksesta ja samalla esiin on nostettu väitteitä, että autotehtaalla pimitettäisi tartuntatietoja.
–  Ei tehtaalla pimitetä koronatartuntatietoja, Salo lisää.