Kalannissa päivähoitolapset ryhtyivät puutarhureiksi

0
Kaikki päiväkotiryhmät ovat tavalla tai toisella osallistuneet kukkaprojektiin.

Kalannnin päiväkodissa aloitettiin viime keväänä kukkien kasvatusprojekti, jonka tuotoksia voivat nyt kaikki ihailla. Kalannin kirjaston edustalla olevissa betonialtaissa loistaa nyt auringon kanssa kilpaa lasten kasvattamat kesäkukat. Hieman nuutuneen näköinen aukio on saanut aivan uutta väriä.

– Minusta on todella hienoa, että lapset ovat mukana tekemässä ympäristöä viihtyisämmäksi. Näistä kukista on iloa kaikille ohikulkijoille. Erityisen iloinen olen siitä, että kukat ovat saaneet kasvaa rauhassa koko kesän, eikä niihin ole kohdistunut minkäänlaista ilkivaltaa, kiitteli kiinteistönhoitaja Juha Peura.

Päiväkotilapset ovat olleet myös vastuussa kukkien kastelemisesta ja muusta hoidosta läpi kesän.

Kasvatettaviksi kukiksi valittiin matalakasvuinen auringonkukkalajike sekä sen kaveriksi sopiva keltainen samettiruusu.

– Projekti aloitettiin ihan sillä, että yksi lapsiryhmä sai ensin kylvää sopivia siemeniä ja kun siemenistä oli kasvanut tarpeeksi suuria taimia, toinen lapsiryhmä kouli taimet omiin purkkeihinsa, kertoi lastentarhanopettaja Minna Suikki.

Tämänkin hyvin alkaneen projektin koronavirus-

epidemia sotki aika totaalisesti, kun iso osa lapsista jäi kotiin ja kasvien hoito jäi vähän vähemmälle huomiolle.

– Jossain vaiheessa pikkutaimenet näyttivät kovin nuutuneilta. Vähän epäilytti, että mahtaako meidän taimista kasvaa yhtään mitään, mutta niistä kasvoi kuin kasvoikin todella kauniita, hymyili Suikki.

Lapset ovat olleet innolla mukana koko kasvatusprojektin ajan ja moni on päiväkodissa kertonut vieneensä myös vanhemmat iltakävelyllä ihailemaan itse kasvatettuja kukkia.

– Toivottavasti tämä synnyttää näissä lapsissa ajatuksen siitä, miten mukavaa on, kun ympäristö on siisti ja kaunis ja miten ikävää olisi jos joku kävisi repimässä nämä kukat ylös, totesi Suikki.

Kukkaprojektia on tarkoitus jatkaa päiväkodissa myös ensi keväänä.

– Keräämme varmasti näistä nyt kukkivista kukista siemenet talteen ja laitamme ne keväällä kasvamaan. Tai ehkä annamme osan auringonkukkien siemenistä pikkulinnuille talvella, pohti Minna Suikki.