Kaupunginlahden pohjukan skeittialueen rakentaja valittu

0
Kaupunginlahden pohjukkaan suunniteltu pumptrack -rata ja skeittipuisto muuttavat rannan maisemaa. Nyt puiston urakoitsija on valittu.

Kaupunginlahden pohjukkaan tulevan pumptrack- ja skeittialueen rakentaja on valittu. Sen rakentaa Trail It Oy. Hankinnan kokonaishinta ilman arvonlisäveroa on 349 999 euroa. Päätöksen urakoitsijan valinnasta teki tiistaina Uudenkaupungin tekninen lautakunta.

Kaupunki kilpailutti urakan julkisella tarjouspyynnöllä ja vastauksia määräaikaan mennessä jätti kolme urakoitsijaa. Kaupunki päätyi hylkäämään We Build Parkis Finland Oy:n ja Destia Oy:n tarjoukset, koska ne eivät täyttäneet tarjouspyynnössä esitettyä vaatimusta kahdesta referenssikohteesta Suomessa.

Kaupunki on varannut kuluvan vuoden talousarviossa alueen määrärahaksi 350 000 euroa ja hyväksytty tarjous alittaa sen hiuksenhienosti. Urakan voittanut Trail It Oy on myös suunnitellut skeittipuiston alueen.

Aluehallintovirasto on myöntänyt Uudenkaupungin pumptrack- ja skeittialueen hankkeelle 101 000 euroa valtionavustusta. Varat on myönnetty veikkausvoittovaroista. Avustuksen ehtona on, että rakennustyöt alueella on aloitettava lokakuun loppuun mennessä.

Hankkeen toteuttamiselle tarvitaan vielä lupa seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa. Uudenkaupungin kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén kertoi aiemmin tänä vuonna, että puisto valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Maastoon muotoiltu skeittipuisto ja pumptrack -rata jäävät alueelle pysyvästi. Lisäksi Kaupunginlahden pohjukkaan tulee penkkejä, lisävalaistusta ja istutuksia.

Aloite skeittipuistosta tehtiin viime syksynä, kun yli 400 nuoren allekirjoittama aloite skeittirampeista luovutettiin kaupungille.