Kaupunki ja SRV tekivät sihystä kehitysvaiheen sopimuksen

0
Uudenkaupungin kaupunki ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet sivistys- ja hyvinvointikeskuksesta kehitysvaiheen sopimuksen.

Uudenkaupungin kaupunki ja rakennusyhtiö SRV allekirjoittivat tänään perjantaina sopimuksen uuden sivistys- ja hyvinvointikeskuksen (sihy) kehitysvaiheen käynnistämisestä. Suunnittelun käynnistämisellä tähdätään siihen, että hanke toteutuisi suunnitellussa aikataulussa.

Samalla Uudessakaupungissa aloitetaan työmaan valmistelevat työt. Rakentamisen on tarkoitus alkaa kesällä 2021 ja kokonaisuuden pitäisi valmistua kesään 2024 mennessä. Hankkeesta on tehty valituksia, jotka ovat Turun hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Sihyn kehitysvaiheessa rakennuksen sisätilojen ja toimintojen suunnittelua jatketaan käyttäjien kanssa yhdessä. Myös energiaratkaisujen miettimistä sekä rakennusteknisten ratkaisujen suunnittelua jatketaan.

– Hienoa, että pääsemme edistämään Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointihankkeen toteutumista. Yhteistyö kaupungin ja suunnittelutiimin välillä on sujunut, ja lähdemme nyt innolla kehitysvaiheeseen, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Sihy-hanke toteutetaan elinkaarimallilla. Siinä SRV sitoutuu rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraavat 20 vuotta. Elinkaarimallissa on myös mahdollisuus viiden vuoden lisäoptioon.

– Kun kiinteistön rakentaminen ja ylläpito toteutetaan elinkaarimallilla yhden toimijan toimesta, se mahdollistaa erinomaiset puitteet kuntalaisten palveluiden tuottamiselle ja sivistystoiminnan laadukkaalle opetukselle, Kosonen kertoo.

Uudenkaupungin kaupungilla hankkeesta vastaava projektipäällikkö Marko Kivistö kuvailee tunnelmia innostavaksi.

– On innostavaa lähteä uudelleen neuvottelumenettelyn jälkeen palveluntuottajan kanssa käyttäjäyhteistyöhön. Yhteistyö SRV:n ja arkkitehtien kanssa on alkanut hyvin. Kuuntelemalla hankkeen parhaita asiantuntijoita eli loppukäyttäjiä saamme kaupungin tarpeita palvelevan uudenaikaisen monitoimijatalon, Kivistö toteaa.