Kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille

0
Kaupunki jakaa vähävaraisille kuntalaisille kasvomaskeja. Ensisijaisesti jaossa on kangasmaskeja, mutta heille joilla ei ole pesumahdollisuuksia on jaossa myös kertakäyttömaskeja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut suosituksen käyttää koronavirustartuntoja ehkäisevää kasvomaskia tietyissä tilanteissa. Suositus koskee kaikkia yli 15 -vuotiaita. Kuntalaiset hankkivat maskit pääsääntöisesti maksamalla ne itse.

Uudenkaupungin kaupunki kuitenkin  järjestää vähävaraisille maskien noutopisteen aluksi Aktivointikeskus Puustiin, osoite Liljalaaksonkatu 10. Maskeja voi noutaa maanantaista 17.8.2020 alkaen klo 9-12. Jaossa on ensisijaisesti kangasmaskeja. Niille, joilla ei ole maskien pesuun mahdollisuutta, on myös saatavilla kertakäyttöisiä maskeja. Jatkossa maskien jakoon selvitetään myös muiden jakelukanavien mahdollisuudet, esim. järjestöt ja seurakunnat. Jakelupisteen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

THL suosittaa maskin käyttöä, kun olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, tai olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, tai palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.