Valmet Automotive valmistaa pian kolmea lataushybridiautoa

0
Valmet Automotiven tuotantoon ohjautuu nyt lomautusten pääosin päätyttyä kahta Mercedes-Benzin hybridimallia, jotka ovat GLC 300e- ja uutena A 250e. Kolmantena mallina nopealla aikataululla mukaan tulee GLC-malliston hybriditarjontaa laajentava GLC 300de, jossa sähkömoottorin parina on dieselmoottori. ARKISTOKUVA

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa on jo valmistettu kahta lataushybridiautomallia ja nyt rinnalle nousee kolmas malli. Tuotannossa ovat olleet jo aiemmin Mercedes-Benzin hybridimallit GLC 300e- ja A 250e.

Kolmantena mallina nopealla aikataululla mukaan tulee GLC-malliston hybriditarjontaa laajentava GLC 300de, jossa sähkömoottorin parina on dieselmoottori.

Palautuvat markkinat ovat siivittäneet lataushybridien kysynnän erityisesti Euroopassa kasvuun. Tätä kautta markkinoiden palautuminen heijastuu vahvasti positiivisena vireenä myös Suomeen. Autotehtaan 500 lomautettua palasivat töihin tänään maanantaina.

– Päämiehemme on ilmoittanut, että loppuvuoden aikana tilausmäärämme tulevat kasvamaan. Siksi voimme keskeyttää lomautuksen yli 500 henkilön osalta ja siirtyä tuotannossa kolmeen vuoroon, kertoo Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Lomautettuna on yhä noin 400 työntekijää.