Neuvola ja perhekeskus muuttavat

0
Neuvola- ja perhekeskustoiminta alkaa tässä rakennuksessa ensi viikon keskiviikkona.

Uudenkaupungin neuvolat sekä perhekeskus muuttavat uusiin saneerattuihin tiloihin 10.–11.8. Vastaanotto uusissa tiloissa päästään aloittamaan keskiviikkona 12.8. Muuttopäivinä toiminta hoidetaan sivupisteistä käsin, joten puhelimitse tavoittaa terveydenhoitajan silloinkin.

Uudet tilat sijaitsevat uudessa terveyskeskusrakennuksessa, osoitteessa Välskärintie 2A. Neuvola ja perhekeskus sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Kulku kerrokseen on esteetön, isoon hissiin mahtuu vaunuilla tai muilla vastaavilla kulkuvälineillä.

Jatkossa tiloista löytyvät neuvolapalveluista äitiysneuvola, lastenneuvola ja perhesuunnitteluneuvola. Myös naisten seulontatutkimukset hoidetaan jatkossa uusissa tiloissa. Terveysneuvola eli entinen aikuisneuvola jää vielä vanhaan terveyskeskukseen odottamaan remontin seuraavan vaiheen valmistumista.

Muuttoa on odotettu neuvoloissa ja perhekeskuksessa kiivaasti jo vuoden päivät. Varsinaisen lisähaasteen sisäilmaongelmista kärsivään terveyskeskukseen teki keväällä korona, jonka vuoksi niin neuvolan kuin perhekeskuksenkin tiloja jouduttiin muuttamaan.

Silloin muutto tehtiin kuudessa tunnissa ilman suurempaa ennakkovaroitusta. Tämän vuoksi nyt hyvin suunniteltu muutto hoitunee hieman hallitummin ja lopputulos on varmasti niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin miellyttävä.

Neuvolan ja perhekeskuksen palveluita on kehitetty jo paljon vastaamaan tämän hetken tarpeita ja sote -muutosajattelua. Muutto yhteisiin tiloihin on yksi iso askel kohti yhteistä, samaan suuntaan tähtäävää tavoitetta.

Perheen ei tarvitse tietää tuottaako palvelun terveydenhuollon- vai sosiaalihuollon yksikkö tai työntekijä, kunhan tarpeisiin ja toiveisiin pystytään vastaamaan ilman turhia lähetteitä ja luukkuja. Teemme saumatonta yhteistyötä lapsiperheitten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Sähköinen ajanvaraus on tuonut helpotusta aikojen varaamiseen ja varmasti myös madaltanut kynnystä palveluihin hakeutumiseen. Tällä hetkellä sähköisesti on voinut varata ajan perhesuunnitteluneuvolaan tai naisten joukkotarkastukseen. Syksyllä sähköinen ajanvaraus on tarkoitus laajentaa myös lastenneuvolaan, jolloin jatkossa myös lapsen vuositarkastusajan varaaminen on helppoa ja vaivatonta.