Uimahalli avaa ovensa maanantaina

0
Uimahallilla valmistaudutaan uuteen syyskauteen aina myös uinninvalvojien koulutuspäivän kautta. Kuvassa hengenpelastustehtävää suorittamassa uinninvalvojat Jussi Mattsén ja Jasmin Ropponen.

Uudenkaupungin uimahalli avataan tänä syksynä poikkeuksellisesti jo elokuun alussa eli ensi maanantaina . Elokuun ajan uimahallissa on käytössä rajoitetut aukioloajat.

– Elokuu on vielä hyvää aikaa liikkua luonnonvesissä sekä ulkoilla, joten odotettavaa on, että käyttöaste ei yllä kovin korkealle. Tämä antaa kuitenkin meille myös mahdollisuuden seurata tiiviisti miten pystymme turvaamaan mahdollisimman hyvin niin uimahallin käyttäjien kuin henkilökunnankin terveyden, totesi Uudenkaupungin liikuntapalveluista vastaava Heidi Vuori viitaten kuitenkin yhä lievänä jatkuvaan korona-aaltoon.

Uimahallissa uiminen on sinänsä vaaratonta, sillä uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan.

Sen sijaan koronavirustartunnan suurin riski liittyy uimahallin asiakkaiden tai työntekijöiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen.

– Turvaväliä tulisi pitää niin vedessä kuin muissakin tiloissa toisiin asiakkaisiin ja hallin työntekijöihin. Toki perheet voivat mennä uimaan yhdessä ja normaaliin tapaan vanhemmat ovatkin vastuussa perheen pienimpien valvonnasta uimahallivierailun ajan, painotti Vuori.

Liikuntapalveluiden työntekijät ovat etukäteen miettineet mahdolliset riskikohteet viruksen leviämiselle. Näiden pohdintojen perusteella on uimahallin toimintoja muokattu ja ohjeistetaan käyttäjiä.

– Pukukaapeista on käytössä vain osa ja kaappien avaimet desinfioidaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Yleisiin tiloihin on lisätty suojapleksejä, opastustarroja, käsidesiannostelijoita ja siivousta on tehostettu kaikissa uimahallin tiloissa, luettele uimahallin kahvion toiminnasta vastaava Pirkko Havanko .

Lisäksi käytöstä on poistettu kaikki lasten yhteiset lelut. Valvojilta saa palloja, sukellusrenkaita ja vesijuoksuvöitä, mutta ne on kaikki palautettava uinninvalvojille käytön jälkeen. Kuntosalilla on asiakkaiden käytössä oma desinfiointiaine salilaitteille.

Uimahallilla on tarkoitus siirtyä normaaleihin aukioloaikoihin syyskuussa.

– Toivottavasti voimme näin toimia. Mutta seuraamme nyt myös tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi. Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi, korostivat Heidi Vuori ja Pirkko Havanko.

Elokuun aikana uimahallilla järjestetään pienryhmille lasten uimakouluja, vesiliikuntaryhmiä, aikuisten uinnin tekniikkakursseja, kuntosalin sekä ABC-kursseja. Ryhmistä lisää tietoa uimahallin kahviosta puh. 050 420 5203 tai kaupungin nettisivuilta.