Vakkasuomalaiset yleisurheilijat tavoittelevat finaalipaikkoja Turussa

0
Elina Kinnunen tavoittelee finaalipaikkaa keihään karsinnassa perjantaina.

Vakkasuomalaiset urheilijat eivät taistele mitaleista viikonlopun Kalevan kisoissa ainakaan tilastojen perusteella. Turussa kilpailee tällä kertaa vain kourallinen seudun urheilijoita.

Uudenkaupungin Kenttäkarhuista mukaan on ilmoittautunut kaksi urheilijaa. Keihäänheittäjä Elina Kinnunen tavoittelee finaalipaikkaa perjantaina kello 12.55 alkavassa karsinnassa. 21-vuotias Kinnunen on tällä kaudella heittänyt 53,09 metriä, jolla hän on Suomen tilastoissa kymmenentenä.

Kinnunen on kilpaillut tällä kaudella kolmesti, ja kahdella kerralla paras heitto on kantanut yli 52 metriä. Vain Joensuun Katajan Heidi Nokelainen on heittänyt tänä kesänä yli 60 metriä ja Kinnusen ennätystuloksella 55,41 oltaisiin tämän kauden tilastoissa sijalla seitsemän.

Naisten keihään finaali heitetään Turussa lauantaina kello 16.10 alkaen.

Korkeushyppääjä Valtteri Välimäki avasi kesän kilpailukautensa vasta pari viikkoa sitten Riihimäellä, jossa hän jäi melko vaatimattomaan tulokseen 190. Viime viikolla Tampereella Kenttäkarhujen 25-vuotias Välimäki jäi ilman tulosta.

Välimäen ennätys on hallissa vuonna 2018 hypätty 211, jolla hän taistelisi jopa mitalista. Samana vuonna hän hyppäsi ulkona 210.

Tämän kauden tilastoissa Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila ja Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen ovat omissa lukemissaan. Kumpikin on hypännyt 221. Välimäen 190 riittää vasta sijalle 20.

Korkeuden karsinta hypätään jo tänään torstaina kello 16.35 alkaen. Finaali on ohjelmassa perjantaina kello 19.

Kalannin Vankan Otto Hiivola on kelpuutettu mukaan Kalevan kisojen seiväskilpailuun. Vasta 16 vuotta täyttänyt Hiivola on ylittänyt tällä kaudella 460, jolla hän on kisaan hyväksytyistä 20 kilpailijasta tilaston viimeinen.

Monipuolisen yleisurheilijan kohdalla tilastoja ei kannata kuitenkaan tuijottaa liikaa. Hiivola osallistuu vasta ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa. Viime viikonloppuna hän voitti 17-vuotiaiden sarjassa keihään SM-kultaa ja seipään SM-pronssia.

Seipään karsinta käydään Turussa perjantaina kello 12.45 alkaen. Finaali hypätään sunnuntaina kello 15.30 alkaen.

Uusikaupunkilainen, Raision Kuulaa edustava Pauliina Aalto on tuttuun tapaan mukana naisten kiekonheitossa. 39-vuotias Aalto on tälläkin kaudella heittänyt yli 50 metriä. Tuloksella 50,41 hän on Suomen tilastoissa seitsemäntenä.

Aallon ennätys 52,86 on vuodelta 2011. Jo vuonna 1996 ensimmäisen kerran Kalevan kisoihin osallistunut Aalto voitti SM-hopeaa vuonna 2005. Kahdeksan parhaan joukkoon hän on sijoittunut peräti 14 kertaa.

Kiekon karsinta heitetään lauantaina kello 11.30 ja finaali sunnuntaina kello 13.30 alkaen.

Entinen kalantilainen, nykyään Koskella asuva ja Pudasjärven Urheilijoita edustava Annemari Kiekara juoksee Turussa 5 000 ja 10 000 metrin kilpailuissa.

5 000 metrillä Kiekara on Suomen tilastoykkönen ajalla 16.18,76. Harvoin tänä kesänä juostulla 10 000 metrillä Kiekara ei ole vielä kilpaillut.

Laitilan Jyskeestä mukana on vain kaksi urheilijaa. Joni Vainio-Kaila tavoittelee hyvää sijoitusta 400 metrin aidoissa. Vainio-Kaila on juossut tällä kaudella ajan 52,14, millä hän on tilastoissa kolmantena.

Jyskeen Venla Laiho osallistuu 10 000 metrin kävelyyn, josta ei tältä kaudelta löydy vielä tilastoja. 5000 metrin tilastoissa Laiho on neljäntenä.

Vehmaan Kiiston Suvi Arvela työntää naisten kuulan karsinnassa perjantaina kello 16.30. Arvelan kauden paras tulos 13,20 oikeuttaa tilastoissa sijalle 13. 22-vuotiaan Arvelan ennätys on 77 senttiä parempi.