Aila-myrsky vahvistuu, pysykää sisätiloissa

0
Myrsky repi puita juurineen.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen hyvin vaarallisesta tuulesta koko Varsinais-Suomen alueelle. Laitos suosittelee ihmisten pysyttelevän lähituntien ajan sisätiloissa erittäin vaarallisen säätilan takia.

Pohjoistuulen nopeus tulee olemaan puuskissa 25 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitos jatkoi torstaina  iltapäivällä varoitusta kovasta tuulesta aina puoleen yöhön saakka.

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkot vaikeuttavat arkea eri puolilla Vakka-Suomen Voiman aluetta. Vaikein tilanne oli tänään kello 12 aikoihin, jolloin sähköttömiä asiakkaita oli reilut 8000. Muutamassa tunnissa sähköt saatiin palautettua noin puolelle asiakkaista, mutta uudet sähkökatkot ovat yhä todennäköisiä.

Aamauyöstä alkaen riehunut myrskytuuli on aiheuttanut paljon puustotuhoja niin metsissä, kaupungin puistoissa kuin pihoilla.