Hiljaisuudesta löytää voimavaroja omaan elämään

0
Anne Kutsin maalaus teemasta sisäinen rikkaus kertoo siitä, miten hiljentymällä ja itseään kuuntelemalla voi löytää itsestään voimaa ja vahvuuksia elämään.

Ensi viikon keskiviikkona järjestetään taidegalleria Horisontin tiloissa hiljaisuuden retriitti. Tapahtumaan ovat tervetulleita osallistumaan kaikki jotka ovat kiinnostuneita löytämään hiljaisuuden ja voimaa sisältä käsin. Retriitin ohjaajana toimii Anne Kuntsi.

– Erityisesti nyt, kun maailma näyttäytyy hyvin kaoottisena ja tulevaisuus on täynnä kysymysmerkkejä, hiljentyminen ja hiljaisuus antaa voimia ja ymmärrystä. Se lievittää tuntemaamme ahdistusta ja nostaa esiin ne asiat, joihin voimme itse vaikuttaa, ja antaa kyvyn päästää irti niistä asioista, jotka eivät ole meidän vallassamme, totesi Anne Kuntsi.

Hänelle itselle hiljentyminen on liittynyt voimakkaasti taiteen tekemiseen.

– Tänä keväänä korona-aika synnytti minussa tarpeen hiljentyä päivittäin. Voin vaikka astioita tiskatessani vaipua hiljaisuuteen ja löytää arkeen taas uutta voimaa. Minulle hiljentyminen on voimaannuttavaa, se tuottaa elämääni iloa ja taiteilija minussa saa uusia ideoita, kuvaili Kuntsi.

Anne Kuntsin mielestä tarvitsemme hiljaisuutta, jotta voimme kuulla omaan sisimpäämme. Kuunnella itseämme ja kuulla mitä meille itselle oikeasti kuuluu, mitä me haluamme elämältämme.

– Elämä on helposti pelkkää suorittamista. Hiljentyminen auttaa ymmärtämään mitä me todella haluamme elämältä. Aluksi hiljaisuus voi nostaa esiin myös negatiivisia asioita, mutta sekin on jatkoa ajatellen arvokasta, Kuntsi muistutti.

– Itse näen hiljentymisen olevan omasta itsestä huolehtimista.

Hiljaisuuden retriitti järjestetään galleria Horisontin tiloissa tarvittavat turvavälit huomioiden ja niin, että jokainen saa istua mukavasti tuolilla. Anne Kuntsi ohjaa osallistujat lempeästi hiljaisuuteen antaen erilaisia mahdollisuuksia edetä.

– Olemme aikamme hiljaisuudessa ja sen jälkeen jokainen voi valita itselleen sopivimman tavan edetä. Voi jäädä juomaan teetä, tutustumaan taidenäyttelyyn, voi lähteä ulos kävelemään jatkamaan omaa hiljaisuutta tai hipsiä kotiin. Myös puhuminen omasta hiljaisuuskokemuksesta on sallittua, kertoi Kuntsi.

Anne Kuntsi on kiinnostunut vetämään hiljaisuuden retriittejä jopa säännöllisesti, mikäli kiinnostuneita riittää.

Hiljaisuuden retriitti alkaa keskiviikkona 16. syyskuuta kello 18. Taidegalleria Horisontin tiloissa, osoite Alinenakatu 24. Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaaehtoinen teemaksu.