Hoivakotien vierailuihin luvassa hieman helpotusta

0

Korona on pysynyt Uudessakaupungissa kohtuullisesti hallinnassa, tartuntojen määrä on vakaa eikä tautiryppäitä ole ainakaan toistaiseksi ilmennyt.

Siitä huolimatta monenlaisia rajoituksia on voimassa. Ikävin tilanne on kaupungin hoivakodeissa, joissa maaliskuussa alkaneita vierailurajoituksia on päätetty jatkaa syksylläkin.

Rajoituksilla halutaan välttää koronaepidemian leviäminen riskiryhmien keskuuteen. Vierailujen loppuminen on ollut monelle ikäihmisille ja heidän omaisilleen kova paikka. Onneksi helpotusta on tulossa, kun syksyn aikana Uudenkaupungin hoivakoteihin järjestetään erillään olevat vierailutilat. Niissä tapaaminen on turvallista pisaratartunnoilta suojaavien pleksien ansiosta.

Yksinäisyys kalvaa myös monia kotona asuvia ikäihmisiä. Uudenkaupungin vanhusten palveluista soitettiin huhti-toukokuun aikana kaikille yli 75-vuotiaille omassa kodissa asuville uusikaupunkilaisille, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon asiakkaina.

Kesäkuussa soittokierrokset päättyivät, mutta ikäihmisiä kannustettiin ottamaan tarvittaessa itse yhteyttä neuvontapuhelimeen.

Turussa on ikäihmisille suunnattuja puheluja on päätetty jatkaa, ja niitä tehdään myös viikonloppuisin lauantaisin. Yhteistyössä on mukana Suomen Punainen Risti ja seurakunta.

Vastaavanlaiselle vapaaehtoistoiminnalle on tilausta varmasti myös Uudessakaupungissa.