Hyviä uutisia Vakka-Suomeen

0

Voisiko paikallislehti näinä korona-aikoina uneksia paremmista uutisista kuin mitä Uudenkaupungin elinkeinoelämä on viime aikoina tuottanut?

Autotehdas käynnistää uudet rekrytoinnit, ja tuotannossa on lomautusten jälkeen jälleen täystyöllisyys. Vaikka kukaan ei tiedä, kauanko tilanne jatkuu, siitä on syytä on olla nyt äärimmäisen tyytyväinen.

Yara Suomi tiedotti torstaina investoivansa 28 miljoonaa euroa uuden varaston rakentamiseen Uudessakaupungissa. Se on vahva osoitus siitä, että lannoitteita tehdään täällä tulevaisuudessakin.

Kalannissa toimiva perheyritys Vahterus saavuttaa tänään 30 vuoden merkkipaalun. Lämmönsiirtimiä valmistavan kansainvälisen yrityksen menestystarina sai alkunsa pienenä start-up -yrityksenä ja työllistää nykyään 300 henkilöä kotimaassa ja eri puolilla maailmaa.

Kaikkia näitä kolmea yritystä yhdistää erilaisesta taustasta ja historiasta huolimatta se, että ne ovat investoineet tuotekehitykseen, automatisointiin ja kestävään kehitykseen.

Vaikka tulevaisuus on nyt koronan vuoksi sumun peitossa, arki palautuu ennalleen jossain vaiheessa. Ihmisten pitää liikkua ja syödä, ja rakennuksia pitää lämmittää.

Vaikka Uudessakaupungissa on tapana olla vaatimattomia, täällä asuvat voivat syystä olla ainakin sikses ylpeitä yrityksistään ja niissä toimivien ihmisten osaamisesta. Eikä näiden yritysten merkitys ole vähäinen myöskään koko Suomen viennin ja kansantalouden näkökulmasta, vaikka paperitehtaat saavatkin mediassa usein enemmän näkyvyyttä.