Kaikkien aikojen kotoilusyksy

0

Kotoilu on viimeistään korona-aikana muuttunut arkitodellisuudeksi lähes jokaisen suomalaisen elämässä. Kotona vietetään aikaa enemmän, vaikka sosiaalinen elämä ei ole aivan yhtä rajoitettua kuin alkukeväällä.

Toiset nauttivat elämästä omassa rauhassa, toisilla seinät uhkaavat kaatua päälle. Rautakaupoissa on näkynyt into remontoida ja sisustaa. Maalit, tapetit, valaisimet, tyynyt ja torkkupeitot kiinnostavat, kodin elektroniikka käy kaupaksi ja viherkasvit ovat tehneet paluun.

Lääkkeet korona-apatiaan löytyvät yksinkertaisista asioista ja niinkin läheltä kuin omasta kodista: sytytä kynttilä, uppoudu elokuvaan, tartu kirjaan, paranna maailmaa ystävän kanssa tai kutsu tuttava kahville tai syömään.

Koronakriisiin liittyvät uutiset hallitsevat monien elämää ehkä liikaakin. Uudessakaupungissa

ja koko Vakka-Suomessa tartuntojen määrä on alhainen, ja tilanne hallinnassa.

Toisin kuin monessa Euroopan kaupungissa täällä voi paitsi kotoilla myös ulkoilla ja harrastaa, käydä kaupoissa ja syödä ravintoloissa, kunhan ottaa huomioon varotoimet eikä lähde flunssaisena ihmisten ilmoille. Nyt jos koskaan kannattaa myös tukea paikallisia yrityksiä ja käydä lähiostoksilla.

Pk-yritysten odotukset ovat Varsinais-Suomessa kääntyneet lyhyessä ajassa pakkaselle, mutta onneksi paikalliset kivijalkakaupat ovat tällä seudulla saaneet torjuntavoiton maailmanlaajuisesta vihollisesta. Käyttämällä paikallisia palveluja jokainen voi omalta osaltaan varmistaa seudun elinvoiman säilymisen myös kriisin jälkeen.