Kirjaston Lohikäärmeen aarre -lukukisa päättyi

0
Luettuja kirjoja vastaan kirjastosta sai timantin tai kolikon, joita kertyi yhteensä 798 kappaletta kirjastojen aarrearkkuihin.

Uudenkaupungin kirjasto järjesti lapsille Lohikäärmeen aarre -lukukisan kesän ajaksi. Sen aikana Uudessakaupungissa ja Kalannissa luettiin tai kuunneltiin kirjaston kautta yhteensä 1 522 kirjaa. Luettuja kirjoja vastaan kirjastosta sai timantin tai kolikon, joita kertyi yhteensä 798 kappaletta kirjastojen aarrearkkuihin.

Uudenkaupungin kirjastossa kisaan osallistui yhteensä 29 lasta, jotka lukivat yhteensä 1044 kirjaa. Kisassa oli kolme sarjaa, alle kouluikäisten sarja, alakouluikäisten sarja sekä yläkouluikäisten sarja. Kirjasto palkitsi eniten kirjoja lukeneina Vini Niemisen, Helmi Vainion sekä Venla Broströmin.

Lisäksi Uudessakaupungissa kaikkien osallistujien kesken arvottiin jättimäinen lohikäärmepehmolelu. Pehmolelun voitti Robin Vuorenpää.

Kalannin kirjastossa ei ollut erikseen sarjoja eri ikäryhmille, vaan eniten kirjoja lukenut lapsi sai palkinnon. Kalannissa kesälukukisaan osallistui kahdeksan lasta, jotka lukivat yhteensä 436 kirjaa. Eniten kirjoja luki Olivia Nybom, joka palkittiin kisan voittajana. Myös Kalannissa kaikkien osallistujien kesken arvottiin pehmolelupalkinto ja sen voitti Gabriel Korpi.

Kirjastosta muistutetaan, että lukeminen on hieno tapa rentoutua ja lukemalla voi löytää uusia mielenkiintoisia asioita ja kokonaisia maailmoja.

– Lukeminen on ihanaa myös siksi, että se kasvattaa sanavarastoa ja lisää muitakin tärkeitä taitoja. Tarinoiden ja satujen kuuntelu on ihan parasta. Ääneen lukemista kannattaa jatkaa myös kouluikäisten kanssa, kirjaston tiedotteessa todetaan.